Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Osmaniye'de orman yangını

/ Kaynak: AA
Osmaniye'de orman yangını

YAŞAM Haberleri  / AA

Sumbas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle bölgedeki bazı evler boşaltıldı.

Sumbas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle bölgedeki bazı evler boşaltıldı. nbsp;Akdam Köyü Akyar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının mahalledeki evleri tehdit etmesi üzerine buradaki 5 ev boşaltıldı. Rüzgarın etkisiyle Işıklı Mahallesi'ne doğru ilerleyen yangın nedeniyle bu mahalledeki evler de tedbir amacıyla boşaltıldı. nbsp;Yangına 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz ve 100 kişilik ekiple müdahale ediliyor. Köylülerin de katıldığı söndürme çalışmalarında ekiplerin rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandığı görüldü. Bölgeye tedbir amacıyla jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. nbsp;Olay yerine Adana Orman Bölge Müdürlüğü Abdurrahman Acer ve Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya da geldi. nbsp;Yosunkaya, yaptığı açıklamada, ilk etapta yaklaşık 100 dönüm arazinin zarar gördüğünü, müdahalenin devam ettiğini, ancak rüzgar nedeniyle yangın söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü söyledi. nbsp;Tedbir amacıyla yangın bölgesine yakın evlerin boşaltıldığını belirten Yosunkaya, yangını söndürmek için çevre il ve ilçelerden yardım çağırdıklarını belirtti.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...