'Sahaları hackladık, Redhack' pankartı ortaya çıktı

/ Kaynak: CHA
'Sahaları hackladık, Redhack' pankartı ortaya çıktı

SPOR Haberleri  / CHA

Maçta siyasi pankart açtığı ileri sürülerek spor müsabakalarında tedbir kararı uygulanan kadının 'Sahaları hackladık, Redhack' pankartı açtığı ortaya çıktı

Adana Demirspor'un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada siyasi pankart açtığı ileri sürülerek spor müsabakaları için tedbir kararı uygulanan 32 yaşındaki Ebru Ö.'nün 'Sahaları hackladık, Redhack' pankartı açtığı ortaya çıktı.Gezi parkı olaylarına bazı futbol taraftarlarının destek vermesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karşılaşmalarda siyasi sloganlara izin vermeyeceklerini bildirmişti. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun kapsamında Adana 5 Ocak Stadyumu'nda 25 Ağustos tarihindeki karşılaşma sırasında bir kadın taraftara siyasi nitelikli pankart açtığı için adli işlem uygulandı. Emniyet Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, karşılaşma sırasında "Sahaları hackladık, Redhack" pankartı açan Ebru Ö.'yü ikaz etti. Polis, kadının yanında bulunan "Her yer taksim her yer direniş, Mavi Şimşekler ve Direnişe devam Redhack'e selam" pankartları da ele geçirdi.Ebru Ö., ifade için polis merkezine götürüldü. Ebru Ö.'nün, karşılaşma sırasında yalnızca bir pankart açtığını belirterek, "Ben bunların suç olduğunu bilmiyordum. Redhack diye bilinen guruba bir üyeliğim veya bağlantım yoktur. Sadece böyle bir grubun olduğunu duymuştum. Benim amacım sadece kadın ve çocukların maça alındığı bir gün bayanlar sahaları ele geçirdi diye eylem yapmaktı. Kötü bir amacım yoktu." dediği öğrenildi.Cumhuriyet savcısı, kadın hakkında spor karşılaşmalarına giriş için tedbir kararı uygulanmasını istedi. Ebru Ö. takımının maçı sırasında Yarbaşı Polis Merkezi'ne gidip imza verecek.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...