Kerry 'Esad kimyasal silahları teslim ederse müdahale olmaz'

/ Kaynak: İHA
Kerry 'Esad kimyasal silahları teslim ederse müdahale olmaz'

DÜNYA Haberleri  / İHA

John Kerry, Suriye rejiminin bir hafta içerisinde elindeki kimyasal silahları teslim etmesi durumunda, Suriye'ye askeri operasyon olmayacağını gerçekleşti.

John Kerry, Londra'da İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague ile bir araya geldi. İki bakan daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. John Kerry, "ABD, Başkan Obama, ben ve diğer herkes Suriye'deki savaşın sona ermesi için siyasi bir çözüme ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir. Bu sorunun askeri bir çözümü yoktur. Savaşa gitmiyoruz. İnsanları riske atmayacağız. Beşar Esad'ın yaptıklarından sorumlu tutulması için, kara harekatı olmaksızın, çok sınırlı ve belirli hedefleri olan, kısa sürecek bir operasyonla, Esad'ın elindeki kimyasal silah kapasitesini azaltabilir," dedi. Harekete geçmemenin, harekete geçmekten daha riskli olduğunu belirten Kerry, "Herkes bu konuyu iyice düşünmelidir," dedi. ABD Dışişleri Bakanı, ayrıca, Suriye'de kimyasal silahların kimin kontrolünde olduğunu bildiklerini belirtti. Kerry, "Beşar Esad, kardeşi Mahir Esad ve Suriye ordusundan bir general, kimyasal silahları kontrol etmektedir. Suriye rejiminin kimyasal silah kullanım emrini verdiğini biliyoruz. Sorumluluğun kime ait olduğu konusunda şüphemiz yok," dedi. Kerry, Beşar Esad'ın bir hafta içinde elindeki tüm kimyasal silahları uluslararası topluma devredebileceğini belirtti ve ekledi, "Esad, bütün kimyasal silahları vakit geçirmeden teslim etmeli ve bu silahların incelenmesine, sayımına izin vermelidir. Fakat, bunu yapmayacak."
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...