Galatasaray'ın bütçesi Fenerbahçe'yi geride bıraktı

Galatasaray'ın bütçesi Fenerbahçe'yi geride bıraktı

SPOR Haberleri

Sarı kırmızılılar futbolculara ödenen yıllık ücretlerde ilk kez ezeli rakibinin önüne geçti.

Galatasaray, birinci transfer dönemini sadece iki takviye ile geride bıraktı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Felipe Melo ve Umut Bulut'un bonservisi alınırken, yeni isimler Aurelien Chedjou ve Bruma oldu. Sivasspor'dan gelip son gün Eskişehirspor'a imza atan Erman Kılıç dışında Florya'da yaşanan ayrılıkların sayısı 8 oldu. Yaklaşık 20 milyon euroluk bonservis/bonus dışında yeni transferlerine ilk yıl için 4.4 milyon euro ödeme taahhüdünde bulunan yönetim, 8 ayrılık karşılığında ise 7.9 milyon euroluk tasarruf sağladı. Buna rağmen sarı-kırmızılı kulüp, nikah tazelenen isimlere yapılan zamların da etkisiyle 'garanti ücret' kaleminde ilk kez Fenerbahçe 'yi geçti.


YILLIK 43.9 MİLYON EURO!
Galatasaray A Takım kadrosunda bulunan 27 futbolcu, 2013-2014 sezonunda toplam 39.4 milyon euro transfer ücreti alacak. Didier Drogba, Wesley Sneijder, Bruma ve Aurelien Chedjou'nun sözleşmelerinde yer alan 4.5 milyon euro tutarındaki 'imza parası' da eklendiğinde, kulüp kasasından bu yıl 43.9 milyon euro (110 milyon TL) çıkacak. Oysa söz konusu rakam, geçtiğimiz sezon başında 37.5 milyon Euro seviyesini geçmemişti.
Futbolcularına ödediği yüksek ücretlerle gündeme gelen Fenerbahçe'de, bu kategoride Galatasaray'dan 2 milyon euro daha az maliyet oluşacak. Yıllık 2.3 milyon euro alan Milos Krasic'i kiralayan sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonu için kadrosundaki 25 futbolcunun hesabına toplam 41.8 milyon euro (105 milyon TL) yatıracak. Fenerbahçe adına bu tutar, geçen yıl yaklaşık 39.5 milyon euroydu.


İLK 5'TE TEK YERLİ
Galatasaray Kulübü, Ocak ayında kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli yıldız Drogba'ya, bu yıl imza parası ile birlikte 6 milyon euro verecek. Hollandalı Sneijder de imza parasıyla birlikte 4.5 milyon euro alacak. Uzun uğraşlar sonucu Juventus'tan bonservisi alınan Melo 3.1, kulüp bulması istenmesine rağmen sarı-kırmızılı takımda kalan Albert Riera 3 milyon euro kazanacak.
Yerli futbolcular arasında en çok yıllık ücrete sahip futbolcu ise Hamit Altıntop olacak. Milli oyuncu, bu sezon 2.9 milyon euro alacak. Hamit'in ardından en çok kazanacak yerli isim ise 2.3 milyon euro ile Burak Yılmaz olacak.
(Radikal)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...