En mutlu ülkeler arasında bakın kaçıncıyız

En mutlu ülkeler arasında bakın kaçıncıyız

YAŞAM Haberleri

Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında Danimarka yine lider. Listede en çok Mısır geriledi. Türkiye ise, 156 ülke arasında 77. sırada yer aldı.

"2013 Dünya Mutluluk Raporu" yayımlandı. Raporda en mutlu ülke Danimarka olurken, en mutsuz ülke Afrika ülkesi Togo oldu. Amerikan Columbia Üniversitesi'nin 156 ülke arasında yaptığı değerlendirmeye göre, en mutlu ülkeler yine Kuzey Avrupa'dan. Danimarka, Norveç, İsviçre, Hollanda ve İsveç listede ilk 5'i paylaştı. En mutsuz ülkeler ise Afrika kıtasında yer aldı. Orta Afrika ülkeleri Ruanda, Burundi ve Orta Afrika Cumhuriyeti ile Batı Afrika ülkeri Benin ve Togo listede son sıralarda yer buldu. nbsp;"2013 Dünya Mutluluk Raporu"nda ülkeler, kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla, ortalama yaşam süresi, yolsuzluk, cömertlik ve özgürlük gibi alanlarda değerlendirildi. Buna göre dünya, geçtiğimiz 5 yıla kıyasla, nispeten daha mutlu ve cömert bir yer. Ancak ekonomik ve siyasi krizler bazı ülkelerin mutluluk seviyesini ciddi ölçüde etkiledi.
Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya ekonomik; Mısır ise siyasi nedenlerle geçtiğimiz yıllara göre listede düşüş gösterdi.
Türkiye en mutlu ülkeler sıralamasında 77. sırada yer aldı.
(Ntvmsnbc)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...