Ak Parti'li İçten, PKK'nın çekilmeyi durdurmasını değerlendirdi

Ak Parti'li İçten, PKK'nın çekilmeyi durdurmasını değerlendirdi

Politika Haberleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK'nın çekilmeyi durdurmasına ilişkin açıklama yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK'nın çekilmeyi durdurmasına ilişkin, "Biz şunu baştan beri söylüyoruz. Biz birilerin elinde silah var diye özgürlükler önündeki engelleri kaldırmıyoruz. Birilerinin elinde silah var diye demokratik adımlar da atmıyoruz. Bizim muhatabımız burada asla elinde silah olan insanlar olmadı. Dolayısıyla siyasi arenanın dışında söylemleri çok da ciddiye almak doğru olmaz" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK'nın çekilmeyi durdurmasına ilişkin, "Biz şunu baştan beri söylüyoruz. Biz birilerin elinde silah var diye özgürlükler önündeki engelleri kaldırmıyoruz. Birilerinin elinde silah var diye demokratik adımlar da atmıyoruz. Bizim muhatabımız burada asla elinde silah olan insanlar olmadı. Dolayısıyla siyasi arenanın dışında söylemleri çok da ciddiye almak doğru olmaz" dedi. Şırnak Valisi Hasan İpek ile bir süre görüşen İçten, Şırnak Valisi Hasan İpek'in çok tecrübeli olduğunu ve Şırnak için önemli görevlere imza atacağını söyledi. Valilik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan İçten, bölgenin kendileri için önem arz ettiğini söyledi. İçten, "Biliyorsunuz Güneydoğu, Doğu Anadolu buradaki valilerimiz gelirler, giderler. Mevcut valimiz iyi bir valimiz ve Şırnak'ta bizim için önemli olan illerimizden bir tanesi. Kendisini bürokraside bahsettiği gibi de çok ciddi tecrübeleri var. Çok olumlu ve ılımlı birisi. Şırnak için çok iyi olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda hem hayırlı olsun diye geldik hem dostlarımız var, teşkilatımız var, il başkanımız var. Onları ziyaret edeceğiz. Daha sonra ticaret odası başkanımızı da ziyaret edeceğiz. Bölge vekillerinden bir tanesiyiz, Diyarbakır milletvekiliyiz. Şırnak'ta olan bir olay Diyarbakır'ı etkiliyor. Diyarbakır'da olan bir olayda Şırnak'ı etkiliyor. Ama Elhamdülillah 7 aydır bir süreçten geçiyoruz ve çok güzel bir sinerji var. Bununda hem sevgiye hem kardeşliğe, barışa da katkısı sağlaması gerekiyor ve bizlerde siyasi arenada bu katkıyı sağlamak istiyoruz. Bürokraside bu noktada ciddi katkılar sağlıyor. Hem Şırnak halkına hem basın mensuplarına hem sivil toplum kuruluşlarına özellikle bu bölgede herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu sinerjinin oluşmasını bu dinamiklerin ciddi katkıları var" diye konuştu.


PKK'NIN ÇEKİLMEYİ DURDURMASI


KCK'nın 'Çekilmeyi durduruyoruz' açıklamasına da değinen İçten, "Biz şunu baştan beri söylüyoruz. Biz birilerin elinde silah var diye özgürlükler önündeki engelleri kaldırmıyoruz. Birilerinin elinde silah var diye demokratik adımlar da atmıyoruz. Bizim muhatabımız burada asla elinde silah olan insanlar olmadı. Dolayısıyla siyasi arenanın dışında söylemleri çok da ciddiye almak doğru olmaz. Biz demokratik adımları attık. On buçuk yıldır siyah ve beyaz kadar bu coğrafyada değişiklikler yaşandı. Ben Diyarbakır milletvekiliyim, köyüme 22 saatte gidiyordum. Elimde bir karne vardı. Çayımı şekerimi ve unumu o karneye göre götürüyordum. Ama bu on buçuk yılda çok ciddi adımlar ve değişiklikler oldu. Bunların görünmezden gelinmemesi doğru olmaz. Dolayısıyla halkımız en güzel tepkiyi ve cevabı veriyor. Halkımızla bu süreçte süreçten yana olanların yanında. Her kim ki çözüm sürecini noktasında karşı bir durum sergiler ve her kim ki çözüm sürecinden öncekiler gibi refleksler göstermeye devam eder ve her kim ki insanların özgürlüklerini ve demokratikleşmenin önündeki adımlarını atmaya engel teşvik eder, millet iradesinin altında bu saatten sonra ezilecektir. Yani millet bunu istemiyor. Millet kimsenin elinin silahında olmasını istemiyor. Bunu Kürtler istemiyor. Dolayısıyla PKK'da bu bölgede Kürtlere endeksli bir adım atıyorsa o zaman Kürt halkının silahtan elinizi çekin silahları bırakın. Seslenişlerine cevap vermek zorunda. Aksi durumda millet iradesi altında ezilecektirler" şeklinde konuştu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...