Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması, 'Esad karşılık veremez'

Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması, 'Esad karşılık veremez'

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken, ABD ile kavgaya girişmesinin Esad'ın yararına olmayacağını ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken, Rusya'nın, Suriye'ninkimyasal silahlarıyla ilgili teklifinin ABD'nin askeri eylem tehdidi konsepti içinde geldiğini belirterek, "Bu nedenle baskıyı geri çekmemek ve Kongre'nin Başkana istediği yetkiyi vermesi daha önemli hale geldi" dedi. nbsp;Blinken, Beyaz Saray'da günlük basın toplantısına katılarak, soruları yanıtladı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, CBC'e verdiği röportajda, ABD'nin askeri müdahalede bulunması halinde bunun bir karşılığının olacağı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, kendilerinin, askeri eylemin artırabileceği her türlü duruma karşı korunmak ve bundan kaçınmak için mümkün olan her tedbiri almaya çalıştıklarını söyledi.
ESAD'IN YARARINA OLMAZ
Blinken, ABD ile kavgaya girişmesinin Esad'ın yararına olmayacağını ifade ederek, Esad'ın ABD'nin olası askeri müdahalesine karşılık vermesini muhtemel bulmadı.
Rusya'nın teklifiyle ilgili de Blinken, konuya dikkatli biçimde bakacaklarını ve Rusya ile konuşacaklarını bildirdi. Blinken, "Suriye'nin kimyasal silahlarından vazgeçmesi gibi bir kararından ve eyleminden memnuniyet duyarız" dedi.
OLUP OLMADIĞINI SÖYLEMEDİ
Uluslararası toplumun 20 yıldır Suriye'nin Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'nu imzalamasını sağlamaya çalıştığı belirtilen Blinken, "Daha geçen hafta Esad, kimyasal silahlarının olup olmadığını söylemedi" diye konuştu.
Blinken, bu teklifin ABD'nin askeri eylem tehdini konsepti içinde geldiğine dikkati çekerek, "Bu nedenle baskıyı geri çekmemek ve Kongre'nin Başkana istediği yetkiyi vermesi daha önemli hale geldi" ifadesini kullandı. Blinken, Kongre üyelerinin de istihbarat birimlerinin bulgularını görünce 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullanıldığı ve bunun Esad rejimi tarafından kullanıldığı sonucuna varacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...