Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'da, muhalif liderin hile yaptığı iddia edildi

Rusya'da, muhalif liderin hile yaptığı iddia edildi

DÜNYA Haberleri

Moskova'daki yerel seçimlerde belediye başkanlığını iktidar yanlısı rakibine kaptıran muhalif lider Navalniy, seçimlerde hile yapıldığını öne sürdü.

Moskova'daki yerel seçimlerde yüzde 27.3 oy alarak Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı hareketin topladığı en yüksek oy oranına ulaşan fakat belediye başkanlığını iktidar yanlısı rakibine kaptıran muhalif lider Aleksey Navalniy, seçimlerde hile yapıldığını öne sürdü. "Seçim sonuçlarını tanımıyoruz" açıklamasında bulunan Navalniy "Oyların yeniden sayılması talebimiz gerçekleşene kadar rakibim Sergey Sobyanin kendisini meşru belediye başkanı olarak görmesin" dedi. Rusya'nın en büyük bağımsız seçim izleme platformu Golos'un gözlemci raporları, Sobyanin'in oyunu yüzde 49 olarak gösteriyor. Moskova'da herhangi bir aday yüzde 50 oy oranını geçemezse seçimler ikinci tura kalıyor. Navalniy de Sobyanin'in aldığı oyu yüzde 51 olarak göstermek için gayrimeşru yollara başvurarak seçimleri tek turda bitirdiğini iddia ediyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...