Ali İsmail Korkmaz'ın iddianamesi hazır

Ali İsmail Korkmaz'ın iddianamesi hazır

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgili iddianame hazır.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la (19) ilgili iddianame tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan ve nbsp; nbsp; 21 sayfalık olduğu belirtilen iddianamede Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın yanı sıra ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın da tutuksuz olarak yargılanmaları talep edildi. İddianamede Korkmaz'ı yerdeyken tekmeleyen tutuklu polis Mevlüt Saldoğan için 'ölüme sebebiyet vermekten' ömür boyu hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın Saldoğan'a ise Mevlüt Saldoğan'ın eylemi sırasında destekleyici, hazırlayıcı tutumda bulundukları ve bu suretle adam öldürme suçunu iştirak ettikleri kaydedildi. İddianamede ayrıca tutuklu olan fırın sahibi Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar için de "Polis memuru Saldoğan'ın eylemini destekleyip, kolaylaştırdıkları' iddiasıyla cezalandırılmaları istendi. İddianemede kalp rahatsızlığı bulunan Korkmaz'ın bunun için kullandığı ilaçların da ölümünü hızlandırdığı öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...