Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın yeni maşası MLKP

PKK'nın yeni maşası MLKP

GÜNDEM Haberleri

İstihbarat raporlarına göre PKK, terör örgütü MLKP ve DHKP-C kadrolarına Kuzey Irak'ta silah ve bomba eğitimi verip Türkiye'ye gönderiyor.

Sınır dışına çekilmeyi durdurduğunu açıklayan PKK, ateşkes pozisyonunun korunacağını belirtti. Ancak emniyet istihbarat dairesi tarafından hazırlanan terör raporu PKK'nın sansasyonel eylemlerde başka terör örgütlerini kullanacağını ortaya koyuyor. Elde edilen bilgilere göre terör örgütü MLKP ve DHKP-C kadrolarına bir süredir PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim veriliyor. Silah ve bombalama konusunda uzman bir ekip tarafından eğitilen militanlar tekrar Türkiye'ye gönderiliyor. Raporda eğitim alan teröristlerin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerde sansasyonel eylem hazırlığında oldukları vurgulanırken, Suriyeli muhalif mültecilerin bulunduğu kamplara yönelikte de suikast, saldırı ve sabotaj hazırlığı yapıldığının altı çiziliyor. Nitekim geçtiğimiz hafta İstanbul'da yaşanan bir eylem de bu bilgiyi doğruluyor. Sultangazi ilçesinde Suriye'den kaçan mültecilerin barındığı Cemevine yönelik silahlı baskında yer alan şahıslardan birinin MLKP üyesi olduğu belirlendi.
SAVUNMA SİSTEMLERİ HEDEF
Terör raporunda yer alan bilgilere göre NATO askerlerinin bulunduğu ve Hava Savunma sistemlerinin konuşlandırıldığı Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerine yönelik sabotaj eylemleri de örgütün planları arasında yer alıyor. Eylül 2012'de teslim olan bir PKK'lının itirafları da istihbarat raporunda yer alan iddiaları güçlendiriyor. Örgütün sabotaj eylemlerinde kullanmak üzere özel olarak yetiştirdiği Baran kod adlı H.S. verdiği ifadede, MLKP militanların PKK kamplarında eğitim aldığını belirtiyor. MLKP üyesi 20 kişilik bir grubun askeri eğitim almak için kamplara geldiğini belirten H.S. şu bilgileri veriyor: "Bu örgüt mensuplarına Duran Kalkan ve Rıza Altun gibi üst düzey örgüt mensupları özel bir eğitim alanı ayarladı. Bu gruba arazi şartlarına entegre olmasını sağlamak amacıyla Agir Tujo tarafından askeri ve sabotaj eğitimi verildi. Memyan Andok tarafından bizzat ateşli silahlar, pusu, pusuya karşı koyma, sızma konularında eğitildiler. PKK, MLKP vasıtasıyla metropollerde ses getirici eylemler yaptırmak istiyor. Ayrıca PKK, Karadeniz Bölgesi'ni yapılacak açılımında bu örgütten faydalanmak istiyor." nbsp;
Melik Duvaklı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...