Emniyetten sarin gazı alarmı

/ Kaynak: İHA
Emniyetten sarin gazı alarmı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emniyet Müdürlüğü, olası kimyasal saldırıya karşı 81 ilin emniyet müdürlüklerine genelge göndererek personele gerekli eğitimin verilmesi için talimat verdi

21 Ağustos 2013 tarihinde Suriye'de kullanılan sarin gazı saldırısında yaklaşık bin 400 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ABD ve batılı ülkeler, Suriye'ye kimyasal silah kullandığı için müdahale yapılmasını istedi. BM heyeti de Suriye'ye giderek kimyasal silah kullanıp kullanılmadığı konusunda araştırma yaptı. Bu arada Suriye'ye en uzun kara sınırı olan Türkiye de uluslararası bir müdahale anında kimyasal saldırı riskine karşı alarma geçti. Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü 7 Eylül 2013 tarihinde 81 ilin emniyet müdürlüklerine "Kimyasal saldırı" genelgesi gönderdi. Genelgede 3 gün boyunca acil olarak 250 bin personele kimyasal saldırı halinde yapılması gerekenlere ilişkin eğitim verilmesi istendi. Bunun üzerine 8 Eylül'den itibaren bütün personele kimyasala karşı savunma eğitimi verildi. Eğitim kapsamında polise kimyasal, biyolojik ve radyolojik saldırılarda ne yapılması gerektiği, bir saldırı anında nasıl korunması gerekildiği en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Ayrıca özellikle sarin gazı hakkında özel bilgiler verildi. Sarin gazı atıldığı zaman etkilerinin ne olduğu, atıldıktan sonra ne yapılması gerektiği en ince ayrıntısına kadar polislere aktarıldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...