Taner Yıldız'dan petrol fiyatları açıklaması

/ Kaynak: AA
Taner Yıldız'dan petrol fiyatları açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

Royal Dutch Shell'in düzenlediği Uluslararası Gelişime Birlikte Güç Vermek Forumu'na katılan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'ye uluslararası askeri müdahale beklentisinin ham petrol fiyatlarını artırdığını belirterek, "Bizim temennimiz ham petrol fiyatlarının gerçek değerlerine, yaklaşık 100 dolar-102 dolar bandına tekrar gerilemesidir. Orta vadede de bu fiyatlara gerileyeceğine inanıyorum" dedi. Suriye'ye müdahale ihtimalinin petrol fiyatlarına etkisine yönelik bir soruyu Yıldız, "Bizim temennimiz ham petrol fiyatlarının gerçek değerlerine, yaklaşık 100 dolar-102 dolar bandına tekrar gerilemesidir. Orta vadede de bu fiyatlara gerileyeceğine inanıyorum. Ama her gerginlik gerekçesi ham petrol fiyatlarını da artıracaktır. Bunu da bilmemiz lazım. Öte yandan eğer müdahalede gecikme olursa fiyatlarda bir miktar gevşeme bekleniyor tabii" şeklinde
yanıtladı.


-Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları...


Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili açıklamalarına değinen Yıldız, şunları ifade etti: "Sayın Kılıçdaroğlu dün bence mahcup olacağı bir cümle etti. Benim izin belgeleri olmaksızın Kuzey Irak'a gittiğimi söyledi. Kerkük diye yanlış
ifade etti ama ben Erbil'le alakalı izin belgelerini 3 Aralık'ta özellikle Merkezi Irak Ulaştırma Bakanı'nın, Dışişleri Bakanlığı'nın yazısıyla tarafımıza iletilen belgeleri basına da sundum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun makamına da bir kez daha ileteceğim." Yıldız, siyasetçilerin topluma dürüstlüğüyle örnek olması gereken insanlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Yalanla dolanla bu işler olmuyor. Bizlerin, vatandaşlarımıza her zaman dürüst ve şeffaf olması lazım. Ben Merkezi Irak Hükümeti'yle o anki ibraz nbsp;ettiğimiz belgeleri bir devlet geleneği içerisinde kendilerinin sehven yaptığı bir hata olarak tercüme ettim kamuoyuna. Ama onlar da biliyorlar ki vermiş oldukları izinle alakalı ciddi sıkıntıya düşmüşlerdir." Yıldız, Shell ve Türkiye'nin denizlerdeki arama faaliyetleri, Akdeniz'deki çalışmalar konusunda ciddi bir partnerliği bulunduğunu belirterek, "Türkiye olarak Shell'e önemli bir partnerimiz olarak bakıyoruz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...