Irkçılar bebeği üst geçitten atmaya kalktı

/ Kaynak: CHA
Irkçılar bebeği üst geçitten atmaya kalktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

İsveç'in Malmö şehrinde çocuğu ile gezmeye çıkan babaya, 10 kişilik ırkçı grup saldırdı.

Malmö'nün Kroksbäck bölgesinde meydana gelen ırkçı saldırı, göçmen bir babanın küçük çoğunu gezmeye çıkardığı esnada gerçekleşti. Çocuğu ile üst geçide geldiğinde 10 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan ve çocuğunu son anda köprüden atılmaktan kurtaran Afrika kökenli Yusupha Sallah darp edildi. Olay yerinde baygınlık geçiren talihsiz baba, yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çevreden yetişen vatandaşların çocuğu ırkçı grubun elinden kurtardığı bildirildi.
Olayı 'ırkçı saldırı' olarak nitelendiren Malmö Kriminal Masası Komiseri Thomas Bull, saldırganların çocukları öldürmekle tehdit ettiğini ve ırkçı hakaretlerde bulunduğunu belirtti. Bull, darp edilen babanın hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Saldırganlarla ilgili ellerinde güçlü deliller bulunduğunu söyleyen komiser Bull, saldırganların 4'ü kadın 10 kişi olduklarını ifade etti. Irkçı saldırı İsveç gündemine bomba gibi düşerken ülkenin önde gelen gazeteleri saldırganları kınadı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...