Yüksek döviz fiyatı rekabetçi fırsat sunuyor

Yüksek döviz fiyatı rekabetçi fırsat sunuyor

Ekonomi Haberleri

Mustafa Koca sanayi üretimindeki artışla ilgili olarak, 'Dövizin yüksek seviyelerde seyretmesi şimdilik ihracatı destekliyor.' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca sanayi üretimindeki artışla ilgili olarak, "Sevindirici bir durum. Dövizin yüksek seviyelerde seyretmesi şimdilik ihracatı destekliyor. Bize rekabetçi bir fırsat sunuyor. Ancak sürdürülebilirliği konusunda o kadar rahat olamıyoruz" dedi. Artışın kritik bir dönemde geldiğini ifade eden Koca, "Kritik ortam derken, içerde hükümetin yıpratılmasına dönük sosyo-politik olayların varlığı, dışarda ise Suriye ve Mısır gibi ülkelerin konumu. Bir de FED kararları dolayısıyla sermaye akışının tersine dönemsi yüzünden döviz kurlarındaki gelişmeleri. Bütün bunlara rağmen gelen veri iyiye alamet. Ümit ve güven verici. Böyle gidersek büyüme hedefinin üzerine çıkarız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...