İran, Rusya'nın teklifine sıcak bakıyor

/ Kaynak: AA
İran, Rusya'nın teklifine sıcak bakıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Rusya'nın, Suriye'deki kimyasal silahların denetlenmesi önerisini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Rusya'nın, Suriye'deki kimyasal silahların denetlenmesi önerisini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. nbsp;Haftalık basın toplantısında habercilerin sorularını yanıtlayan Afham, Rusya'nın olası bir savaşı engellemek için Suriye'deki kimyasal silahların denetime açılması önerisi hakkında, bölgede yeni bir savaşı engelleyecek tüm girişimleri olumlu karşıladıklarını ancak denetimin tüm taraflar için geçerli olması gerektiğini belirtti. nbsp;"Kimyasal silahların denetime açılması önerisi de dahil tüm öneriler sadece Suriye hükümetini değil bölgedeki teröristlerin elinde bulunan kimyasal silahları da kapsamalıdır" diye konuşan Afham, İran'ın herhangi bir ülke için değil, tüm bölgenin güvenliği ve istikrarı için endişe duyduğunu ifade etti. nbsp;Yakın tarihinde savaş yaşamış bir ülke olarak, muhtemel bir savaşın bölgede oluşturacağı olumsuz etkilere defalarca işaret ettiklerini Afham, şöyle konuştu: nbsp;"Halihazırda oldukça hassas bir dönemden geçen bölgede yeni bir savaş ve macera arayışının engellenmesi için çabaladık ve çabalamaya devam edeceğiz. Savaş kışkırtıcılarının sesinin azalması için bizim sesimizi yükseltmemiz gerekiyor." nbsp;Afham, Suriye'ye askeri müdahalede bulunulması durumunda İran'ın savaşa dahil olup olmayacağı sorusuna, "Bölgedeki durumun kontrolden çıkmasına neden olacak her türlü askeri operasyon endişelere yol açmaktadır. Bölgenin güvenliği ve istikrarı için endişeliyiz. Tüm ülkeler bölgedeki her türlü karışıklığın ve kaosun önlenmesi için çaba sarf etmek sorumluluğundadır" yanıtını verdi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...