Gönüllü gençler Afrika yolcusu

/ Kaynak: CHA
Gönüllü gençler Afrika yolcusu

YAŞAM Haberleri  / CHA

Gençlik ve Spor Bakanlığı projesiyle Sudan'a gidecek Türk gençleri, 10 gün boyunca Sudanlı kardeşleriyle her alanda iç içe yaşayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Gönüllü Genç Sosyal Lider' projesi kapsamında yardımsever gençleri Sudan'a gönderiyor. Gençler olan Sudan'da gönül hizmeti sunacak, deneyimlerini ve bilgilerini Afrikalı gençlerle paylaşacak. Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıktaki Afrika ülkesi Sudan'da gençler çeşitli kurumlar 10 gün boyunca canla başla çalışacak. Gönüllü gençler, Ene Sudan Yetimhanesi, Yardımeli Yetimhanesi, Umdom İlkokulu, Bahri İlkokulu ve Dar Alhimaya Bakımevi'nde 10 gün boyunca çalışanlara yardım edecek. Ayrıca yetim çocuklar ile ilgilenip, onlara yalnız olmadıklarını hissettirecek olan Türk gençleri spor eğitmenliğinden, uzay bilimi ve sosyoloji gibi farklı Sudanlı çocuklarla kaynaşacak. "Gönüllü Genç Sosyal Lider" projesiyle, daha önce Avrupa'nın Almanya İngiltere ve Belçika ülkelerinde faaliyet gösteren gençler, Sudan'da aynı zamanda farklı yaşam tarzlarını da öğrenmiş olacak. Öte yandan gönüllü gençler, ağustos ayında 2 hafta boyunca yağan yağmurdan olumsuz etkilenen Sudan'da ki sel mağduru ailelere yardımda bulunacak. Program kapsamında Sudan Eğitim Merkezi ve büyükelçilik ziyareti yapacak gençler, Afrika dönüşü deneyimlerini, Türkiye'nin farklı illerinde gençlik merkezleri aracılığıyla paylaşacak.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...