ABD Başkanı Obama'dan Rusya'nın kimyasal teklifine destek

ABD Başkanı Obama'dan Rusya'nın kimyasal teklifine destek

DÜNYA Haberleri

Obama'nın, Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime teslim etmesi önerisinin BMGK'da tartışılmasına destek verdiği bildirildi.

ABD BaşkanıObama 'nın, Rusya 'nın, Suriye 'nin kimyasal silah larının uluslararası denetim e teslim etmesi önerisinin BMGK'da tartışılmasına destek verdiği bildirildi. ABD Başkanı Barack Obama'nın, Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime teslim etmesi önerisinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) tartışılmasına destek verdiği bildirildi. Beyaz Saray yetkilileri, Obama'nın Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefon görüşmelerinde Rusya'nın önerisinin ele alındığını açıkladı. Obama, ABD'nin askeri saldırı planlarını durdurabilecek olası bir gelişme olarak nitelediği öneriyle ilgili ayrıntıların hala belirsiz olduğunu kaydetti.
BMGK'ya kimyasal silah tasarısı
Öte yandan, İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin, ABD ve Fransa ile birlikte Suriye'nin kimyasal silahları teslim etmesiyle ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarısı sunacağını söyledi.
Cameron, İngiliz Parlamentosu'ndaki bir komisyonda yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile bugün Suriye'deki gelişmelerle ilgili telefon görüşmesi yaptığını söyledi.
"İngiltere, Fransa ve ABD bugün BMGK'ya karar tasarısı sunacak" diyen Cameron, silahların tesliminin ve imhasının belli bir zaman çizelgesi doğrultusunda yapılması gerektiğini vurguladı.
Fransa bugün, Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime verilmesi, aksi takdirde askeri güç kullanılması yönünde BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarısı sunacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...