Filistinliler 'kapalı yolları' için yollara döküldüler

/ Kaynak: AA
Filistinliler 'kapalı yolları' için yollara döküldüler

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'daki Filistinliler, İsrail'in 10 yıldır kapalı tuttuğu Nablus'un güneyindeki Karyut yolunun açılması için eylem yaptı.

Filistin Halk Direnişi'nin 10 yıldır kapalı olan yolun açılması için düzenlediği eylemde İsrail askerleri, Filistinlilere müdahale etti. Göz yaşartıcı bombanın kullanıldığı müdahalede, 7 eylemci gözaltına alındı. Gerginliğin ardından İsrail askerleri, bölgeye çıkan tüm yolları kapatarak kontrol noktaları oluşturdu. Eyleme katılan aktivistlerden Beşşar el-Karyuti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, yaklaşık 10 yıl önce Yahudi yerleşim birimlerine yakın olduğu gerekçesiyle 'emniyet durumunu" bahane ederek Karyut'un girişini kapattı. Yolun kapatılması burada yaşayan halkın en az 10 kilometre daha yolunu uzatmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...