Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sabancı İsrail pazarına hızlı döndü

Sabancı İsrail pazarına hızlı döndü

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding, İsrail'e bir süre önce satışını askıya aldığı Temsa marka otobüslerin ihracatına yeniden başladı.

Sabancı Holding, İsrail'e bir süre önce satışını askıya aldığı Temsa marka otobüslerin ihracatına yeniden başladı. İsrail'e otobüs ihracatını, distribütörü ile arasında yaşadığı ihtilaflar sebebiyle bir süre evvel durduran Sabancı Holding, Temsa'nın İsrail'deki distribütörü Aron Grubu ile İsrail pazarına hızlı bir dönüş yaptı. İsrail'e yılda 3,5 milyon euroluk otobüs ihrac eden Temsa, yeni ortağı ile yıllık 50 milyon euroluk pazar bulmayı hedefliyor. Kudüs'te yapılan yeni anlaşmanın imza töreninde konuşan Sabancı Holding Temsa Global'ın bölge yöneticisi Mete Çiftçi, "İsrail yılda 30 otobüs sattığımız bir pazardı. Yeni distürbörümüzle burada ilk etapta orta segmentteki 39 kişilik otobüslerimizle pazarda ilerleyerek genişleyeceğiz. Burada hızla büyüme niyetindeyiz. Bu yıl burada araç satış hedefimiz 100 otobüs" dedi.
Çiftçi, Arap Baharı nedeniyle Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarında bir tıkanma yaşadıklarını blirterek, İsrail pazarından umutlu olduklarını belirtti.
İlişkilerin ticaretle düzelmesine katkıda bulunacağım
Aron Grubu'nun sahibi Zahy Noiman ise "Bana herkes Mavi Marmara sonrası nasıl Türklerle işe giriyorsun diye sordu. Ben de Türkler bizi, biz de Türkleri seviyoruz. Türklerle ticaret yaparak bozuk ilişkilerimizin düzelmesine katkıda bulanacağım dedim. Politik problemleri açıkçası çok umursamıyorum. Türk ortağımız çok güçlü ve çok iyi otobüs üretiyor. Türkiye'den kısa zamanda sadece otobüs değil çimento, kâğıt, çimento pompası ithalatı ile yıllık ithalat hacmimizi 100 milyon euroya çıkaracağız" diye konuştu.
İsrail- Türkiye arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolara dayandı
Öte yandan ekonomik veriler iki ülke arasında yaşanan siyasi gerginliğe rağmen ticaret hacminin 2011 ve 2012 yılında hızla arttığını gösteriyor. 2012 yılı itibari ile İsrail-Türkiye arasındaki ticaret hacmi yıllık 4 milyar dolar ulaşmış durumda.
Yine aynı istatistiklere göre Türkiye, İsrail'in son 5 yılda ihracatını en fazla geliştirdiği ülkeler arasında, İsrail'in en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye, Çin, Hindistan ve İngiltere'nin ardından 4. sırada yer alıyor.(hürriyet)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...