8 çekirdeği aynı anda kullanabilen bir işlemci Exynos 5 Octa

8 çekirdeği aynı anda kullanabilen bir işlemci Exynos 5 Octa

TEKNOLOJİ Haberleri

Galaxy Note 3 ve Galaxy S4deki Exynos 5 Octa işlemcisinde sekiz çekirdeğin de aynı anda aktif olmasını sağlayabilecek bir yapılanma gerçekleşebilir.

Big.LITTLE mimarisi ile Exynos işlemcilerine yeni bir boyut kazandıran Samsung, rakiplerin karşı hamleleri ile zor durumda kalmaya başlamıştı. Samsung'un Exynos 5 Octa işlemcisi, fiziksel olarak sekiz çekirdekli olsa da tüm çekirdekler aynı anda kullanılamıyordu. Yüksek güç gerektiren işlemlerde Cortex-A15 temelli yongalar, enerji tasarrufunun önemli olduğu durumlarda ise Cortex-A7 işlemciler görev yapıyordu. MediaTek ise adeta Samsung'a karşı bir hamle yaparak gerçek sekiz çekirdekli işlemcilerini tanıtmıştı. MediaTek MT8135'de sekiz çekirdek de eş zamanlı olarak görev yapabiliyor. Bu duruma daha fazla karşı koyamayan Samsung, Exynos 5 Octa'lar için küçük bir değişiklik olacağını doğruladı. Buna göre Exynos 5 Octa işlemcilerde yüksek performans gerektiren durumlarda sekiz çekirdek aynı anda aktif olarak kullanılabilecek. Bu durum yeni cihazlar için mi geçerli olacak yoksa mevcut Exynos 5 Octa işlemcili modeller için de bir güncelleme söz konusu olacak mı bilinmiyor ancak bir sonraki nesil Exynos işlemcilerin son derece güçlü olacağı kesin görünüyor.(scroll.com)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...