Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TFF'den Euro 2020 kozu

TFF'den Euro 2020 kozu

SPOR Haberleri

TFF'nin UEFA'ya sunacağı adaylık dosyasında çok önemli bir proje de var. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın açılır-kapanır çatısı 2015'e kadar yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Euro 2020 yarı final ve final maçları için yaptığı adaylık başvurusunun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 13 ülkede düzenlenmesi kararlaştırılan 2020 final maçları için TFF önceki gün adaylık dilekçesini UEFA'ya göndermişti. Türkiye bu önemli organizasyonun 2 yarı final ve 1 de final karşılaşmasını düzenlemek için yine Olimpiyatlar'da rakip olduğu Madrid'le birlikte en güçlü adaylar arasında yer alıyor. Almanya ise Türkiye lehine adaylıktan çekildi.
nbsp;
60 MİLYON LİRA ÖDENEK VAR
UEFA, 20 Eylül'de yarı final ve finale aday olan ülkeleri açıklayacak. Türkiye adaylık dosyasını Nisan 2014'te tamamlayarak UEFA'ya sunacak. Kazanan ülke de aynı yıl eylül ayında ilan edilecek. Bu karşılaşmalar için TFF'nin adres gösterdiği Olimpiyat Stadı'nda ise çok önemli değişiklikler yapılacak. Hayata geçirilmesi planlanan proje ise nisan'daki adaylık dosyasında UEFA'ya sunulacak. Projeye göre 76 bin 92 kişi kapasiteli Olimpiyat Stadı'nın üstü açılır-kapanır çatıyla örtülecek. Böylece rüzgar problemi ortadan kalkacak. Spor Bakanlığı ve TFF bu çatının 2015 sonuna kadar tamamlanmasını da taahhüt ediyor. Bakanlığın bunun için 60 milyon TL'lik bütçeyi ayırdığı da biliniyor.
(Akşam)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...