Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emre Belözoğlu'nun 'hakaret' davası başladı

/ Kaynak: AA
Emre Belözoğlu'nun 'hakaret' davası başladı

SPOR Haberleri  / AA

Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Emre Belözoğlu katılmazken, şikayetçi Oğuz Erkan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Erkan, olayın yaşandığı maç sırasında yedek kulübesinde 7 oyuncu, antrenörler ve medikal ekip ile birlikte bulunduklarını kaydederek, ''Oyuncumuz Taba ile Fenerbahçeli Kuyt'un girdiği pozisyon sonucu itirazda bulunduğumuz için 4. hakeme doğru yöneldik. Ben Emre'ye 15-20 metre yaklaştım. Bu nedenle direkt göz göze geldik. Emre Belözoğlu gözümün içine bakarak kullanmak istemediğim kelimelerle hakaret etti. Bu beni rencide etti. Şikayetçiyim'' dedi. Tanık olarak dinlenilen Kasımpaşa Spor Kulübü Kaleci Antrenörü İbrahim Yılmaz da, maçın 24 Şubat 2013 tarihinde Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynandığını anlattı. Maçın başlamasından itibaren aşırı tahrik yapıldığını öne süren Yılmaz, ''İlk golü erken bulduğumuz için maçın başından beri sanığın aşırı tahrik edici ve sinirli davranışlarıyla karşılaştık. Maçın 74-75. dakikasında oyuncumuz Taba ve karşı tarafın oyuncusu Kuyt'un girdiği bir pozisyon sonucunda, biz Oğuz bey ve bir kaç oyuncu ile birlikte 4. hakeme doğru yürüdük. Bu sırada Emre Belözoğlu el-kol hareketleri ile beraber bize küfür etti. Fakat orada hakaret, önde çıkan Oğuz Erkan beye yapıldı'' dedi. Belözoğlu'nun avukatı Mahir Işıkay ise, hakaret olayının gerçekleştiği sırada Oğuz Erkan ile Emre Belözoğlu arasında kendi yaptırdıkları ölçümlere göre 35 metre mesafe bulunduğunu ve bu mesafeden göz göze gelerek bir küfür olayı yaşanamayacağını iddia etti. Beyanları kabul etmediklerini belirten Işıkay, olay sırasında Oğuz Erkan ve diğer kişilerin kulübeden dördüncü hakeme doğru kaç kişi olarak çıktıklarının ve yapıldığı iddia edilen bu hareketi niye üstüne alınmadığının Yılmaz'a sorulmasını talep etti. Mahkeme hakimi Dilek Şen, sağlık sorunları nedeniyle avukatı aracılığıyla mahkemeye rapor sunan Emre Belözoğlu'nun bir dahaki celsede hazır edilerek savunmasının alınmasına, Kasımpaşa Spor Kulübü Teknik Direktörü Shota Arveladze ve Kasımpaşa Spor Kulübü futbolcusu İlker Avcıbay ile diğer tanıkların
dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


- İddianameden


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki sıfatıyla yer alan Oğuz Erkan'a, geçtiğimiz Şubat ayında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa futbol müsabakasında Emre Belözoğlu'nun küfür içeren sözler sarfettiği belirtildi. İddianamede, müsabaka esnasında Kasımpaşa Spor Kulübü futbolcusu Taba ile Fenerbahçeli Kuyt'ın çarpışması neticesinde Taba'nın yerde kaldığı, pozisyonun devam ettiği, ancak futbolcunun sakatlanması nedeniyle hakemin oyunu durdurarak yerde yatan Taba'nın yanına koştuğu ifade edilerek, futbolcu Taba'nın yerde kaldığı esnada topun Belözoğlu'nun ayağında olduğu, hakemin oyunu durdurmasına ise Belözoğlunun sinirlendiği anlatıldı. Sarı kartı bulunan Emre Belözoğlu'nun, bu hareketi nedeniyle ikinci sarı kart ile beraber kırmızı kart alması gerektiğini belirten Oğuz Erkan'a küfür ettiği aktarılan iddianamede, bu doğrultuda tanık sıfatıyla beyanlarına başvurulan Kasımpaşa Spor Kulübü Teknik Direktörü Shota Arveladze ve Kasımpaşa Spor Kulübü futbolcuları İlker Avcıbay ve İbrahim Yılmaz'ın da alınan ifadelerinde hakareti doğruladıkları kaydedildi.


Şikayetçi Erkan'ın uzlaşmak istemediğini beyan ettiği iddianamede, Belözoğlu'nun ise savcılıkça alınan ifadesinde maç esnasında yere düşenfutbolcunun başına ne geldiğini bilmediğini, topu sürdüğü sırada hakemin bir anda düdük çalarak oyunu durdurduğunu, daha önceden de Kasımpaşalılar'ın gereksiz yere yerde yattıkları ve maçı ağırlaştırdıklarını bildiği için bir anda sinirlendiğini ve topu ileriye doğru vurduğunu, kendi kendine söylendiğini, ağzından küfür
kelimesinin çıkmış olabileceğini fakat bu küfürün hiçbir şekilde rakip takımın herhangi bir futbolcusuna ya da yöneticisine yönelik olmadığını söylediği kaydedildi. Belözoğlu'nun olaya ilişkin tanık beyanları ve dosya kapsamının dikkate alınarak atılı suçu işlediği belirtilen iddianamede, Oğuz Erkan'a ''hakaret'' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile yargılanması talep ediliyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...