Makedonya-Kosova arasındaki ticaret krizi çözülüyor

/ Kaynak: AA
Makedonya-Kosova arasındaki ticaret krizi çözülüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Haşim Taçi, Makedonya ile yaşadıkları ticari anlaşmazlığın çözüme kavuşturulması için Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile uzlaştıklarını belirtti.

Kosova Bakanlar Kurulu, başbakanlık binasında Taçi başkanlığında toplandı. Basına açık toplantıda, Makedonya-Kosova arasında kısa süre önce ortaya çıkan ticari anlaşmazlık değerlendirildi. Başbakan Taçi, burada yaptığı konuşmada, Makedonya'nın, Kosova'dan giriş yapan kişi ve araçlardan 2-10 avro arasında vergi almaya başlamasının ardından kamyoncuların gerçekleştirdiği eylemin ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti. Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile telefonla görüştüğünü ve görüşmede iki ülke arasındaki ticari sorunu ele aldıklarını ifade eden Taçi, meselenin çözümü için gereken adımların atılması konusunda Gruevski ile görüşbirliğine vardıklarını söyledi. Toplantıda, daha sonra Brüksel'de, Sırbistan ile Kosova arasında imzalanan telekomünikasyon ve enerji alanlarındaki sözleşmeler onaylandı. Makedonya'nın, bazı Orta Avrupa ülkelerinden buğday ve un ithalatını yasaklama yönündeki kararına, Kosova tarafından benzer bir uygulamayla karşılık verilmesi üzerine, bu ülkeden gelen araçlardan sınır kapılarında 2-10 avro arasında "vergi" alınmaya başlamasını protesto eden kamyoncular, Blatse sınır kapısına giden yolu araç trafiğine kapatmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...