iPhone 5S'in kamera yenilikleri neler

iPhone 5S'in kamera yenilikleri neler

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple iPhone 5S'in öncülü iPhone 5'e göre kamerasında gerçekleştirilen değişimleri merak ediyor musunuz?

Apple iPhone 5S'in öncülü iPhone 5'e göre kamerasında gerçekleştirilen değişimleri merak ediyor musunuz? Gerek video gerekse fotoğraf özelliklerindeki geliştirmeler haberimizde. Apple'ın iPhone lansmanı gerçekleşti. iOS 7 ile ilgili detayların da paylaşıldığı lansmanda yeni nesil iPhone akıllı telefonları iPhone 5S ve iPhone 5C tanıtılırken modellerin birbirinden ayrıldığı noktalar keskindi. iPhone 5S, iPhone 5'in üzerine bir takım geliştirmelerle gelirken 5C modeli, iPhone 5'in dış tasarım dışında değişikliğe uğramamış şekli olarak karşımıza çıktı. Peki üzerinden spekülasyonların eksik olmadığı kamera geliştirmesi konusunda iPhone 5S, öncülünün üzerine neler ekledi? iPhone 5S'de 8 megapiksel fotoğraf çekim ve 1080 piksel yani HD video çekim özellikleri bulunuyor. iPhone 5'de de aynı özellikler sunulmaktaydı. Ancak bu altyapının üzerinde bir takım teknoloji geliştirmeleri de tanıtıldı.
Diyafram geliştirmesi
iPhone 5S'de şüphesiz kamera konusunda dört önemli geliştime söz konusu bunlardan ilki diyafram konusunda. Diyafram, ışık dozajını ayarlayan sistemdir; lensten geçen ışığın miktarını ya da şiddetini ayarlamak için lensin içine yerleştirilmiş olan düzenek olarakta nitelendirilebilir.
iPhone 5'te f:2.4 olan diyafram değeri 5S'te f:2.2 seviyesine getirildi. Net alan derinliğini etkileyen önemli faktörleden biri olan diyafram, böylelikle iPhone 5S'e yapılan geliştirmeyle beraber bir fotoğrafta arka planı daha fazla flulaştırabilme(ya da bulanıklaştırabilme) olanağı da sağlar. Ayrıca yapılan diyafram geliştirmesinin fotoğrafa bir diğer katkısı da iPhone 5'e göre daha fazla alanın(yüzde 15 oranında) net şekilde fotoğrafının elde edilebilmesinin sağlaması. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp;Flaş gelişti
İkinci geliştirme flaş konusunda. iPhone 5'teki LED flaş, 5S ile birlikte çift True Tone Flash olarak nitelendirilen flaş modülüne bırakıyor. Tek bir flaş havuzudan iki ayrı flaşın yer aldığı teknolojinin fotoğraf çekiminde sağlayacağı en önemli geliştirme ise ortamdaki ışığa göre flaşın otomatik olarak belirlenmesi. Düşük ve kırmızı ışıklı bir ortamdaysanız iPhone 5S'in True Tone Flash'ı ona göre flaş çakıyor. Henüz denemediğimiz bir özellik olmakla birlikte teoride ilginç görünen bir özellik olduğunu belirtebiliriz.
iPhone 5'in üçüncü kamera geliştirmesi ise Burst Mode. Seri çekim anlamına gelen bu özellik, iPhone'daki kamera anlayışını günümüz fotoğrafçılık trendlerine yaklaştıran bir özellik oluşunun yanı sıra önemli bir eksikliğin de sona ermesi anlamına geliyor.
Slow Motion özelliği
Ele alacağımız dördüncü ve son özellik ise video fonksiyonu konusunda. Yeni özellik ise Slow motion. 120fps hızında video kaydı anlamına gelen özelliğe sahip iPhone 5S, bu sayede yavaş çekim video kaydına olanak tanıyor.
Özellikle Instagram'ın video özelliği kazanması ile YouTube'un yanına bir diğer popüler sosyal ağ platformu daha eklenmiş oldu. Slow-motion video kaydı sayesinde örneğin bir motosikletin yavaş çekim kaydı yapılabilecek. Video özelliğine eklenen bir diğer özellik te geliştirilen görüntü sabitleme teknolojisi oldu. (SHIFT DELETE)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...