Bakan Ergün: 'Belediye başkanlığına aday değilim'

Bakan Ergün: 'Belediye başkanlığına aday değilim'

Politika Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Konya il merkezini ziyaretinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmadığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıNihat Ergün, AK Parti Konya il merkezini ziyaretinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmadığını söyledi. Ergün, "Bazı arkadaşlarımız, bir takım büyükşehirlerden belediye başkanlıklarına aday olabilirler. Bu mümkün. Ama hangi arkadaşlarımız olur, bunu bilmiyorum, Ben onlardan birisi değilim. Her türlü spekülasyon, bazı köşe yazıları ve gazete haberlerinde yapılabilir. Ama kuşkusuz bazı arkadaşlarımız belediye başkanlıklarına aday olacaklardır. Ama ben onlardan birisi değilim" dedi.
HURDA ARAÇLARIN TRAFİKTEN ÇEKİLMESİ
Hurda araçların trafikten çekilmesiyle ilgili soruya da Bakan Ergün, "2014 yılında hurda araçların trafikten çekilmesi, yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi ve Türkiye'deki üretilen araçlarla değiştirilmesi halinde daha fazla desteklenmesiyle ilgili çalışmayı devreye alma imkanımız olacak" diye konuştu.
SURİYE VE MISIR
Bakan Ergün, Mısır'daki gelişmelerin oradaki Türk işadamları ve yatırımlara olumsuz etkisi olmadığını ancak Suriye'de olumsuz etkilerin meydana geldiğini kaydetti. Suriye halkına karşı 'açık kapı' politikası izlendiğini ve onları bu dar zamanlarında yalnız bırakmadıklarını ifade eden Ergün, şunları söyledi:
"Şu ana kadar 500 binden fazla insan ülkemize geldi. Bunların 250 binden fazlası kamplarda misafir ediliyor. Bir o kadarı da diğer şehirlerde, kendi imkanlarıyla yerleşmiş durumdalar. Ülkelerinde istikrar sağlanana kadar, yeni bir düzen kurulana kadar onların buradaki varlıkları devam edecek. Bu bizim üzerimizde yük şeklinde algılanabilir. Bir takım ekonomik maliyetler getirebilir. Ama komşuluk ve insanlık da böyle bir şeydir. Bazen bu yükleri, komşuluk ve insanlık adına üstlenirsiniz ve Türkiye'de bu yükleri üstlenmekten dolayı pişmanlık içinde değildir."
ODTÜ'DEKİ BAŞÖRÜTÜSÜ OLAYI
Bakan Ergün, ODTÜ'de yaşanan başörtüsü olayı ile ilgili olarak da üniversitelerde kılık, kıyafet sorunu olmadığını belirterek, "'Çünkü üniversitelerde öğrenciler, büyük oranda çok marjinal gruplar dışında, birbirlerine son derece saygılı, birbirleriyle son derece iyi arkadaşlık ilişkileri içinde olan kişiler. Öğrencilerin büyük çapta böyle bir problemi olmaz. Küçük marjinal gruplara da pirim vermemek lazım. 30 bin öğrencisi olan bir üniversiteyi, 30 kişi rehin alamaz. Ne öğrenciler, ne öğretim üyeleri, ne hukuk, ne güvenlik birimleri, buna asla izin vermezler" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...