Altın 3 haftanın dibinde

Altın 3 haftanın dibinde

Ekonomi Haberleri

Suriye geriliminin azalması ile birlikte petrol ve dolarla birlikte altın da düştü. Altın son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Suriye geriliminin azalması ile birlikte petrol ve dolarla birlikte altın da düştü. Altın son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Suriye geriliminde savaşsız çözüm seçeneğinin ön plana çıkmasıyla birlikte uluslararası piyasalarda yaşanan hareketlilik altına da yansıdı. nbsp;Gerilimin bu hafta azalmasıyla birlikte dünya borsalarında yükseliş görülmüştü. Aynı zamanda dolar TL karşısında 2.0090 TL'ye kadar düşerken Brent petrol fiyatı da 117 dolardan 111 dolara kadar gerilemişti. Düşüş petrol ve dolar gibi altına da yansıdı. Altın fiyatları bugün uluslararası piyasada ons başına 1365 dolara kadar düştü. En son bu seviyeleri 22 Ağustos'ta gören altın son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü.
DÜŞÜŞ ABD İLE BAŞLADI SURİYE İLE HIZLANDI
Geçtiğimiz haftalarda 1430 dolara kadar çıkan altın önce geçen haftanın son günü ABD'den gelen zayıf istihdam verileriyle düşüşe geçmişti. ABD Merkez Bankası Fed'in gelen zayıf veriler üzerine varlık azaltımını erteleyeceği düşüncesinin piyasaya hakim olmasıyla altın düşmeye başladı. Suriye geriliminin de azalmasıyla altında düşüş hızlanmış oldu.
"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE FED ETKİLİ OLACAK"
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan'a göre altının onsunda kritik seviyeler 1330 ve 1420 dolar seviyeleri. Bu seviyelerinden hangisi kırılırsa o yöne doğru bir hareket olacağını belirten Şant Manukyan "Suriye konusu altının köpüğünü biraz almış olabilir ama ana dinamik ondan ziyade Fed olacaktır. Reel faizlerin durumu ve Fed'in bu konuda vereceği detaylara bağlı olarak pozisyonlar yeniden düzenlenecek. Şayet 1330 dolar destek seviyesi kırılırsa 1280 dolar, 1420 dolar direnç seviyesi kırılırsa da kademeli şekilde 1550 dolarları görebiliriz."
1250 DOLARA DÜŞEBİLİR
İntegral Menkul Değerler Araştırma Departmanı Analisti Tuğba Özay altının gidişatında Fed kararının önemli olacağını belirtti. Özay "Piyasa beklentisi FED'in tahvil alımlarını 10 ila 15 milyar dolar civarında azaltabileceği yönünde. nbsp; Böyle bir durumda altında 1250 seviyelerine varan geri çekilmeler gözlemleyebiliriz. Bununla beraber Fed'in piyasanın beklediğinden çok daha agresif davranması durumunda altın 1200 dolara kadar gerileme çabasına da girebilir. Diğer bir nokta ise tahvil alımlarındaki azaltmanın beklenenden az olması. Böyle bir durumda ise altın fiyatlarında kısa vadede bir yükseliş gözlemleyebiliriz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...