Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'nin bütçe açığı artabilir'

'Türkiye'nin bütçe açığı artabilir'

Ekonomi Haberleri

S P raporunda, Türkiye'nin art arda gelen seçimler ve zayıf büyüme görünümü nedeniyle bütçe açığının artabileceğini söyledi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's (S amp;P) yayımladığı "Avrupa'daki Gelişmekte Olan Ülkeler Değerlendirme Raporu"nda, 2016 yılına kadar Macaristan ve Türkiye dışındaki Avrupa'nın gelişmekte olan ülkelerinin mali politikalarında daha fazla bir daralma öngördüğünü kaydetti. S amp;P raporunda, Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelerin reytinglerinin, kriz sonrasındaki yeniden dengeleme ile istikrar kazandığını, fakat büyümedeki risklerin aynı şekilde devam ettiğini ifade etti. 2016 yılına kadar Macaristan ve Türkiye dışındaki Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelerin mali politikalarında daha fazla bir daralma öngördüğü kaydedilen raporda, şunlar belirtildi: "2013 yılının ikinci yarısının başlangıcından itibaren, dış talepler ve küresel büyüme yavaş bir şekilde iyileşecektir. Ana bankaların finansal gücü Euro Bölgesi'nden alınan ölçümler nedeniyle yavaş bir şekilde dengelenecektir. GSYH üzerindeki kamu borçlarının stabilize edilmesi yönündeki politikalar, yerel ve genel seçimler sürecinde kamu tüketimini canlandıracak bir talep etkin olacaktır." Raporda, ayrıca, "Türkiye için tahminlerimizi, FED'in şu ana kadar yürüttüğü uyumlu bir para politikası tutumundan çıkışına bağlı olarak hassas bir şekilde yürütmekteyiz" denildi. Türkiye'de büyümenin 2013 yılının geri kalanında yavaşlamasının beklendiği dile getirilen raporda, Türkiye'de seçim takviminin, zayıflayan büyüme görünümü ve genişleyen cari açığın, bütçe açığını 2013 ve 2014'te yüzde 3'e doğru çıkmasına yol açabileceği ifade edildi. Raporda, şu tespitlere yer verildi: "Türkiye'nin ekonomik görünümünü belirsiz görüyoruz. Reel faizlerin artışı, zayıflayan kredi büyümesi, kurda değer kaybı, Türkiye'nin büyüme projeksiyonlarında aşağı yönlü risklere işaret ediyor. S amp;P'nin Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin projeksiyonu 2013 için yüzde 3, 2014 için yüzde 3,6. Yeniden dengelenme trendinde Türkiye, Sırbistan ve Bosna Hersek GSYH'nin yüzde 5'ini geçen cari açıkları ile istisna teşkil ediyor. Kurda değer kaybını yansıtacak şekilde Türkiye'de cari açığın biraz daralmasını bekliyoruz." Raporda, Macaristan, Sırbistan ve Türkiye gibi ülkelerde merkez bankalarının para politikalarına müdahaleler edebildiği de belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...