Muammer Güler, 'Yüksekten düştü, tereddüt yok'

Muammer Güler, 'Yüksekten düştü, tereddüt yok'

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Muammer Güler, hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili, "Yüksekten düşme olduğu konusunda herhangi bir tereddüt yok' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'da yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili, "Yüksekten düşme olduğu konusunda herhangi bir tereddüt yok. Polisin herhangi bir müdahalesinin olmadığı konusunda da bir tereddüt yok" dedi. Atakan'ın yakınlarının acılarını paylaştığını ifade eden Güler, "Olayla ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli inceleme başlatıldı. Adli yönden süren inceleme yanında biz de mülkiye müfettişlerini görevlendirerek olayın bütün boyutlarla incelemesine başladık" ifadelerini kullandı. Güler, "Biraz sabırlı olalım. Olayın bütün boyutları ortaya çıkmadan kimse kimseyle ilgili bir önyargıyla veya şüpheyle olaya yaklaşmasınlar. Otopsi raporu da yüksekten düşmeyi teyit ediyor. Bütün bunlara rağmen incelememizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Hatay'da günlerdir büyük karışıklık çıkartmaya, bir etnik provokasyonla insanları birbirine düşürmeye çalışıldığını söyleyen Güler, "Nerede olursa olsun kanunsuz eylemlerle ilgili tavrımız devam edecek" dedi. "Her gün yeni bir bahane ortaya koyularak profesyonelce şiddet unsurlarını ortaya çıkaran belli gruplar olduğunu' söyleyen Güler şöyle konuştu: "Her olayı bir bahane bilerek hemen bir protesto eylemine girişmenin veya birilerini suçlamanın manası yok. Son olaylar da bunun açık delilidir. İşte görüntüler ortaya çıktı. Başka deliller de bugün ele geçireceğimizi planlıyoruz ama buna rağmen bir üzücü hadisedir." Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Atakan'ın babası Ali Atakan'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. Öte yandan Ahmet Atakan'ın hayatını kaybettiği Hatay'da bir grup izinsiz yürüyüş yaptı. Gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. İstanbul Kadıköy'de AK Parti İlçe Başkanlığı'na yürümek isteyen grubu polis dağıttı. Ankara, İzmir ve Eskişehir'deki gösterilere de polis müdahale ederken, bazı kişiler gözaltına alındı. nbsp;
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...