Fikret Orman AB hamlesini hatalı buldu, 'Tepkimiz sert olur'

Fikret Orman AB hamlesini hatalı buldu, 'Tepkimiz sert olur'

SPOR Haberleri

Transferde yerli oyuncu ağırlıklı bir politika izleyen Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman AB hamlesini hatalı buldu

Yerli oyunculara yatırım yapan Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, AB girişimi ile yabancı sınırının kaldırılması halinde sert yüzlerini göstereceklerinin mesajını verdi. Orman, Galatasaray'ın değişmesini istediği 6+0+4 yabancı kuralı ve AB pasaportlu futbolcuların Türkiye'de yerli statüsünde oynatılmasına ilişkin çalışma ile ilgili olarak "Biz bonservis verip yerli oyuncu alırken rakiplerimiz bunu yapmadı. Şimdi yabancı sınırını kaldırıp armut piş, ağzıma düş olmaz. Yabancı sınırlaması konusunda değişiklik olursa tepkimiz büyük olur" dedi.
STATTAN YILDA 70 MİLYON GELİR
Beşiktaş'ın stat gelirlerinde rakiplerinin arkasında kaldığını itiraf eden Başkan Orman, geliştirecekleri projeler sayesinde yıllık 70 milyon liralık bir gelir planladıklarını belirtti. Yeni stadın kapasitesinin 50 bin kişiye çıkmasının mümkün olmadığını sözlerine ekleyen siyah-beyazlı kulübün başkanı, İnönü Stadı'na dönüşle birlikte Kart 1903 projesinin daha aktif kullanılacağını ve taraftar kartı olmayanların bilet ve kombine alamayacaklarını sözlerine ekledi. Orman, stadın 1 yıl içinde tamamlanacağının da altını çizdi.
DEMİRÖREN'LE BARIŞ PLANI
Beşiktaş'ta planlanandan fazla oyuncu olduğunu söyleyen Orman devre arasında bazı isimlerle yolların ayrılacağı sinyalini verdi. Fernandes'in Beşiktaş'ta devam etmek istediğini ve kısa bir süre sonra sözleşme imzalanacağına inandığını belirten siyah-beyazlıların başkanı, Ronaldinho transferinden vazgeçmediklerini ve Kasım ayında tekrar Brezilyalı oyuncuyla temas kuracaklarını ifade etti. Orman ayrıca eski başkan Yıldırım Demirören'le kısa sürede sorunların çözüleceğini ve borçları azaltacaklarını söyledi.


Tarihî anlaşmanın detayları açıklandı

Beşiktaş, Vodafone ile yapılan stat ismi ve forma reklamı anlaşmasıyla ilgili detayları Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Konuyla ilgili ayrıntılar şöyle:



STAT İSMİ İÇİN...
1- Stadın tamamlanmasına kadar geçecek süre zarfında 10 milyon dolar
2- Stadın tamamlanmasını müteakip ilk 8 yıl her yıl 7 milyon dolar karşılığı toplam 56 milyon dolar
3- Sonraki 5 yıl için her yıl 9 milyon dolar karşılığı toplam 45 milyon dolar
4- Stadvision sistemi kurulumu için 5 milyon dolar

TOPLAM: 116 milyon dolar


SPONSORLUK İÇİN...

1- İlk 3 sezon her yıl 5 milyon dolar karşılığı toplam 15 milyon dolar nbsp;
2- Sonraki 2 sezon için her yıl 7 milyon dolar karşılığı toplam 14 milyon dolar



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...