NASA uzayda bitki yetiştirecek

NASA uzayda bitki yetiştirecek

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA yeryüzünden 370 kilometre yukarıda, atmosfer dışında VEGGIE isimli yeni proje kapsamında bitki yetiştirmeyi planlamakta.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek olan ekipmanlarda 6 marul tohumu bulunacak. 28 gün boyunca pembe Led ışıkları altında büyüyecek olan bitkilerin bu işlemin ardından hazır hale geleceği tahmin edilmekte. Bu deneyin yolunu açan ise astronot Don Pettit'in İstasyonda bulunduğu süre boyunca yetiştirmeyi başardığı kabak ile açıldı. Her ne kadar bitkiler yetiştirilebilse de astronotların bunları yemesine henüz izin verilmiyor. Bitkiler işlemlerin ardından Dünya'ya gönderilip test edilecek. Astronotlara sürekli yeryüzünden yollanan yiyeceklere bu sayede gerek kalmaması ise gerek masrafları oldukça azaltabilir gerekse ekstra ekipman için mekiklerde yer ayrılabilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...