'Kelime oyunlarıyla abartılıyor'

'Kelime oyunlarıyla abartılıyor'

Ekonomi Haberleri

Harvard Business School'un en genç profesörü olan Pankaj Ghemawat, Türkiye'de enflasyonun liradaki değer kaybından dolayı %15-20 artabileceğini söyledi.

Harvard Business School'un en genç profesörü olan Pankaj Ghemawat, Türkiye'de enflasyonun liradaki değer kaybından dolayı yüzde 15-20 artabileceğini söyledi. The Wall Street Journal'a konuşan Ghemawat, "İthalata dayalı bir ekonomi olarak, liradaki düşüş sebebiyle kısa vadede Türkiye yüksek enflasyonla mücadele edecek mi?" sorusunu, "Neredeyse bütün enerji ithal edildiğinden lirada yaşanacak yüzde 10'luk düşüş, enflasyonu yüzde 15-20 artırabilir" dedi. Şu an enflasyon ortalama %8'ler civarında bulunuyor. Yüzde 15-20'lik bir artış da ise ancak 1-2 puanlık yükselme olabilir. Bu artış ise, iç ve dış çalkantıların olduğu bir ortamda normal kabul ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...