Fatura ve alışveriş fişi cebe gelecek

Fatura ve alışveriş fişi cebe gelecek

Ekonomi Haberleri

Vatandaş isterse faturasını elektronik ortamda alabilecek. Bunun için şirkete gidip 'Bana kağıt fatura verme, e-postama yolla' diyebilecek.

Şirketler arası faturalaşmayı elektronik ortama taşıyan e-fatura uygulaması vatandaşı da kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu sayede tüketici mahalle bakkalından yaptığı alışverişin fişini e-posta olarak alabilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Uğur Doğan, "Vatandaş isterse faturasını elektronik ortamda alabilecek. Bunun için örneğin bir enerji şirketine gidip, 'Bana kağıt fatura verme, faturamı e-postama, cep telefonuma ya da banka hesabıma yolla' diye talimat verebilecek" dedi. Tebliğin çalışma aşamasında olduğunu aktaran Doğan, "Bu düzenlemeye tabi olan firmalar müşterilerine yolladıkları faturaların bir nüshasını kendileri elektronik ortamda saklayacak. E-fatura başvuruları 15 bini geçti. Şimdilik madeni yağ lisansına sahip olan mükellefler ile ÖTV Kanununa ekli kolalı içecekler, alkollü içecekler, tütün ve tütün mamulleri üreticileri bu kapsama giriyor. 2014 yılında artık kağıt faturalar geçerli olmayacak" bilgisini verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...