CHP'den istifa edenler hangi partiye geçiyor

CHP'den istifa edenler hangi partiye geçiyor

Politika Haberleri

CHP Midyat İlçe Başkanı Zeyni Mete, 14 ilçe yönetim kurulu üyesi ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden isimler BDP'ye geçecek

İstifa dilekçesini CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Mardin il teşkilatına faksladıklarını söyleyen Mete, şöyle dedi: "2011 yılında Midyat ilçe teşkilatını kurdum. Parti üst kurları hiçbir gün gelip halkımla istişarede bulunan kimse olmadı. Bölgemizde cereyan eden ve 30 yılı aşkın süreden akan kan ve gözyaşı dindirme meselesi için bir girişim olmadığı gibi barış olmasına da soğuk bakmaktadırlar. Barış sürecine ve halklarımızın sorunlarına ilgisiz kalmalarından dolayı biz Araplar olarak barış sürecini gönülden destekliyoruz, bu nedenle CHP'den istifa ediyoruz. Biz yönetim kurulu olarak CHP'den istifa ettik ve imzalı olarak dilekçelerimiz parti genel merkezine yolladık. CHP hiçbir şekilde ne Ankara, ne il teşkilatı bizimle ilgilenmediler. Maddi ve manevi kendi çabalarımızla hareket ettik. O yüzden biz CHP'den hiçbir şekilde memnun kalmadık. 2011 yılından bu yana hep kendi imkanlarımızla hareket ediyoruz. Yönetimimizin şikayeti oluyordu her zaman. Ankara'dan ne bir milletvekili nede il başkanı bizi telefonla dahi aramadılar." Mete, CHP'li bazı milletvekillerinin ayrım yaptığını ileri sürerek, "Türk, Kürt ayırımı yaparaktan, işte yalnız Türkler ayrı gibi açıklamalarda bulunmuş Birgül Ayman. O nedenle de biz çok rahatsız olmuştuk. Ve BDP'nin diğer partilerin barış süreci sebebiyle beraber hareket etmeleri bizim de çok hoşumuza gitti. O nedenle de onları destekliyoruz ve barış sürecine canı gönülden yönetimdeki arkadaşlarla birlikte destek veriyoruz" dedi. Mete, önümüzdeki günlerde BDP'ye katılacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...