Başbakan Erdoğan'dan CHP'ye Mısır ziyareti eleştirisi

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'dan CHP'ye Mısır ziyareti eleştirisi

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP heyetinin Mısır ziyaretini eleştirerek, 'Darbelere çanak tutanlara bu millet hiçbir zaman iktidar vermedi' dedi.

Başbakan Erdoğan, CNR Expo Center'da TÜMSİAD Uluslararası KOBİ Şurası VE TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, CHP heyetinin Mısır ziyaretini eleştirerek, "CHP, 12 Eylül'ün 33 yıldönümünü gerçekten çok anlamlı bir ziyaretle kutluyorlar. Bir taraftan CHP'li ilgili bir kutlama diyorlar, bir taraftan da çok anlamlı bir ziyaret Mısır'a. Daha yeni darbe yapmış bir yönetime hayırlı olsun ziyaretine giderek 12 Eylül'ü çok büyük coşku ve dayanışmayla yad ediyorlar. Mısır'da CHP heyetine en son ne zaman iktidar oldukları soruluyor, CHP'liler cevap veremiyorlar. 'Geleceğe bakalım' diyorlar. CHP'liler hatırlamaz ama ben hatırlatayım, onlar tek partili dönemlerin iktidarıdır, çok partili dönemde hiçbir zaman tek başlına iktidar olamamışlardır. Onda da en son tarih 15 Mayıs 1950'dir. Menderes'in iş başına gelene kadar onlar iktidar oldu çünkü onlardan başka parti yoktu. O günden sonra bir daha böyle bir iktidar göremedik. Bu gidişle Allah'ın izniyle bu millet onlara ebediyen tek başlarına iktidar vermeyecektir. Darbelere çanak tutanlara bu millet hiçbir zaman iktidar vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. CHP heyeti bunu Mısırlılara anlatsaydı belki Mısır'daki darbeciler bundan ders alırdı" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...