Kenan Evren Bulvarı 'Rabia' meydanı mı oluyor

/ Kaynak: AA
Kenan Evren Bulvarı 'Rabia' meydanı mı oluyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adana Darbe Karşıtları Platformu, kentteki Kenan Evren Bulvarı'nın adının Rabia olarak değiştirilmesi için 12 bin imza topladı

Adana Darbe Karşıtları Platformu, kentteki Kenan Evren Bulvarı'nın isminin "Rabia" olarak değiştirilmesi için başlattığı kampayada 12 bin imza topladı. Adana Büyükşehir Belediyesi önünde platform adına açıklama yapan Mahmut Eraslan, askeri darbelerin Türkiye'yi her zaman geriye götürdüğünü belirtti. Darbelerin ve darbecilerin izinin Adana'da ve ülke genelinde silinmesi gerektiğini ifade eden Eraslan, ''Darbeci zihniyeti ve topluma yaşattıkları kara günleri hatırlatan kalıntıları da artık görmek istemiyoruz. Adana Darbe Karşıtları Platformu olarak Kenan Evren Bulvarı adının Rabia Bulvarı olarak değiştirililmesini istiyoruz'' dedi. Eraslan, başlattıkları kampanya kapsamında 12 bin imza topladıklarını ve 12 Eylül darbesinin yıldönümünde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne imzaları teslim etmek istediklerini söyledi. İmzaları teslim etmek için Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan randevu istediklerini anlatan Eraslan, ''Ancak kendisi daha önemli işleri olduğunu gerekçe göstererek bize randevu vermemiştir. Topladığımız imzaları Büyükşehir Belediyesine teslim etmek üzere rahdevu tarihinin en kısa sürede bize bildirilmesini bekliyoruz'' diye konuştu. Bu arada, açıklamanın yapılacağı yer konusunda belediye binasında çalışan özel güvenlik görevlileri ile platform üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...