Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ETA yeni yıldan önce silah teslim edecek

/ Kaynak: CHA
ETA yeni yıldan önce silah teslim edecek

DÜNYA Haberleri  / CHA

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın yeni yıldan önce silahlarını teslim edeceği bildirildi.

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ayrılıkçı terör örgütü ETA'nın yeni yıldan önce silahlarını teslim edeceği bildirildi. nbsp;İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin haberine göre, 20 Ekim 2011'de şiddete son verdiğini açıklayan ETA bu yılın sonunda silah ve patlayıcılarının envanterini sunacak. nbsp;Yavaş işleyeceği belirtilen süreç içerisinde terör örgütü ETA'nın silahlarını İspanya hükümetine ya da Bask kurumlarına değil, uluslararası bir bağımsız kuruluşa teslim edeceği kaydedildi. nbsp;Kaynaklar, iki senedir hiçbir şiddet eyleminde bulunmayan örgütün hapiste olan üyeleri önünde daha fazla suskunluğunu koruyamayacağını ve 2014 seçimlerinden önce böyle bir sahneye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. nbsp;ETA ile müzakereye tüm kapılarını kapatan İspanya hükümeti, terör örgütünün silahlarını kayıtsız şartsız teslim etmesini istiyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...