Tanjevic, tüm sorumluluğu üstlendi

/ Kaynak: AA
Tanjevic, tüm sorumluluğu üstlendi

SPOR Haberleri  / AA

A Milli Basketbol Takımı'nın aldığı kötü sonuçların ardından istifa eden Tanjevic takımının ilk turda elenmesinin sorumluluğunu üstlendiği söyledi.

nbsp; A Milli Basketbol Takımı'nın aldığı kötü sonuçların ardından istifa eden ve istifasının Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu tarafından kabul edileceği bildirilen başantrenör Bogdan Tanjevic ay-yıldızlı takımın 2013 Avrupa Şampiyonası'nda ilk turda elenmesinin sorumluluğunu üstlendiği söyledi. nbsp;Tanjevic, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun katıldığı ve 1 saat 40 dakika süren değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. nbsp;A Milli Takım'ın Slovenya'daki şampiyonada aldığı kötü sonuçları kendisinin daha çok ikinci turu düşünmesine bağlayan Tanjevic, şöyle konuştu: "Bu kötü sonuçtaki tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Başta federasyon olmak üzere herkes çok iyi bir ortamda koçluk yapmamı sağladı. Her şey benim için idealdi. Maç programı avantajımıza olmasına rağmen olmadı. Çok iyi bir teknik ve idari ekibimiz var. Sağlık ekibimiz, bence Avrupa'nın en iyisi ve hazırlık döneminde çok iyi işler çıkardı. Burada benim hatalarımdan söz edebiliriz. Açıkçası ilk turu kolay geçeceğimize inandığım için daha fazla 2. tur ve yarı final maçlarına hazırlanmıştım."

- "Konuşmalarım, oyuncularımın ilk turda oynadığımız maçlara ve rakiplere saygısını azalttı"


Oyuncularını zihinsel olarak şampiyonaya hazırlamada sıkıntı yaşadığını anlatan Tanjevic, şöyle konuştu: "Oyuncularla yaptığım toplantılarda İspanya ve Slovenya ile nbsp;oynayacağımız ikinci tur maçlarına vurgu yaptım. Bu da oyuncularımın ilk turda oynadığımız maçlara ve rakiplere saygısını azalttı. Açıkçası bunun bedelini ilk maçta ödedik. Ben bile maçın içinde kaybedeceğimizi aklıma getirmedim. Sert savunmamızla ilk turun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorduk. Ben de savunmamızla, sertliğimizle bu rakipleri nasıl geçemediğimizi anlamıyorum." Karadağlı teknik adam, şampiyona öncesinde ve sırasında sadece TBF'nin değil, oyuncuların da kendisine destek olduğunu vurgulayarak, "Burada sadece
federasyonumuz değil aynı zamanda mili takım oyuncuları da bana destek oldu. Özellikle Hidayet Türkoğlu çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ve takıma en iyi şekilde liderlik yaptı. Benimle beraber bu masada oturan ve ailem gibi gördüğüm herkese teşekkür ediyorum. Ülkemi seviyorum. Geçirdiğim zor zamanlarda hep onların sevgisini hissettim" diye konuştu. Aday kadrodaki oyuncu tercihleri hakkında görüşlerini belirten Tanjevic, genç oyuncu Kenan Sipahi'yi fiziksel olarak tempo ve savunma sertliği anlamında yeterli olmaması nedeniyle Slovenya'ya götürmediğini aktardı. Tanjevic, Ömer Onan'ın sakatlanmasından sonra Kenan'ı tercih edebileceğini ancak yine temposu ve sertliğinden dolayı Birkan Batuk'u Slovenya'ya çağırdığını söyledi.


- Türkoğlu: "Türk halkından takım adına özür diliyorum"


A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, yıllardır kendilerini baş tacı yapan Türk halkından özür dilediklerini söyledi.
Avrupa Şampiyonası'nda aldıkları kötü sonuçlara sporcular olarak en çok kendilerinin üzüldüğünü aktaran Türkoğlu, şöyle konuştu: "Burada olmak herkesi üzüyor. Bir sporcu olarak en çok üzülenler biziz. Buna herkesin inanmasını istiyorum. Sahada emek veren biziz. Aramızdaki maçlarda bile herkes kazanmak için sahaya çıkar. Bu noktalarda bulunmak bir sporcu olarak en çok bizi üzdü. İyi hazırlandık, gayet istekliydik. Kendimizi bu turnuvada iyi bir netice almaya hazırlamıştık. Türk Milli Takımı için yapılan eleştirileri kırmak istiyorduk ama maalesef işler istediğiniz gibi gitmiyor.
Oyuncular olarak yıllardır bizi baş tacı yapan Türk halkına teşekkür etmek istiyoruz. Bizi her koşulda sahiplendiler, bize inandılar. Onları bu durumda bıraktığımız ve üzdüğümüz için takım adına özür diliyorum."


- "Hepsi bu forma için elinden geleni yaptı"


Deneyimli basketbolcu, Avrupa Şampiyonası'ndan ders çıkaracaklarını vurgulayarak, "Yıllardır bu ülkede başım dik yürüyebiliyorsam, bu formaya sahip çıktığımdandır. Burada bulunan tüm arkadaşlarım da aynı saygıyı ve değeri hak ediyor. Hepsi bu forma için elinden geleni yaptı. Her türlü eleştiriye açığız ama bunlar yapıcı, birleştirici olmalı ve kırmamalıdır. Zaten neyi iyi yapıp, neyi kötü yaptığımızı kendi aramızda tartışıyoruz. Burada en fazla kırılması gereken
bize samimiyetle sahip çıkan Türk halkıdır" şeklinde konuştu.Sporcular olarak bu süreçte bazı şeyleri görme fırsatı yakaladıklarını aktaran "Hido", isim vermeden eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay'i eleştirerek, "Özellikle bizimle aynı durumları yaşamış, Milli Takım'ın kaptanlığını yapan büyüklerimiz, bu takıma sahip çıkması gerekirken, yapmış
oldukları olumsuz eleştirilerle bizi çok üzdü. İnşallah kendisi bir ağabeylik yapar ve bu takımdaki sporculardan özür diler. Biz büyükler olarak her zaman gençlere örnek olmalıyız. Her koşulda bu milli takıma sahip çıkmayı bilen bir insanım. Bunun da bu şekilde devam edeceğinin kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde görüş belirtti.


- Erdenay'ın zor anları


Basın toplantısına katılanların oldukça gergin olduğu gözlenirken, A Milli Takım Menajeri Harun Erneday'ın bacağına giren kramp herkesi güldürdü. Değerlendirme toplantısı sırasında kendisine sorulan bir soruya cevap vermek isteyen Erdenay, bacağına giren kramp nedeniyle zor anlar yaşadı. Kısa süre izin isteyen Harun Erdenay'ın konuşmaya başlamasının ardından yeniden giren krampla "Uf" diye tepki vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Erdenay'ın konuşamaması üzerine Turgay Demirel, "Sağlık ekibi de burada yok. Bilseydik getirirdik" diye espri yaptı.
Öte yandan, A Milli Takım'ın aldığı kötü sonuçların ardından sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından attığı mesajlarla tepki çeken Ener Kanter hakkında konuşan Erdenay, "Enes, milli takıma gelmek istemedi. Mazeret de bildirmedi ve 'Özür dilemeye ihtiyacım yok' dedi. Kendisi çok değerli bir oyuncu. Umarım ileride Türk kamuoyundan özür diler ve tekrar milli takım forması giyer" yorumunda bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...