Parla Şenol, Başbakan Erdoğan'a yenilmiş

/ Kaynak: İHA
Parla Şenol, Başbakan Erdoğan'a yenilmiş

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Oyuncu Parla Şenol 40 yıl önce düzenlenen şiir yarışmasında yarıştığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yenilerek, ikinci oldu.

O yarışmanın anılarını anlatan Parla Şenol, Başbakan Erdoğan'ın yarışmada şiir okumasını beğenmediğini ve yarışmayı kazanınca çok bozulduğunu söyledi.Yeşilçam'ın zeki çocuk oyuncusu Parla Şenol'un yolu 40 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la kesişti. Parla Şenol 1973 yılında Milli Türk Talebe Birliği tarafından Cağaloğlu'nda düzenlenen şiir yarışmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarıştı. Yarışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, Parla Şenol ikinci oldu. Hoş tesadüf Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatının bilinmeyenlerini anlattığı Ustanın Hikayesi isimli belgeselde ortaya çıktı. Sanatçı Parla Şenol ise, 40 yıl önce yaşananları tebessümle dile getirdi.Yarışmaya katıldığında 17 yaşında olduğunu belirten oyuncu Parla Şenol, "73 ya da 74 senesinde olması lazım. Okuldan bir şiir yarışmasına katılmamızı istediler. Diğer şubelerden 2 kişiyle birlikte 3 kişilik bir ekip kuruldu. Yanlış hatırlamıyorsam yarışma Milli Türk Talebe Birliği'nde yapıldı. Gittik. Ben her zaman ki gibi şiirimi çok güzel okudum. Ama bir baktım başka bir okul birinci oldu. Çok bozulduğumu hatırlıyorum" dedi.
Başbakanın o yarışmada şiir okumasını beğenmediğini ifade eden Şenol gülerek, "Fakat bu gün geriye dönüp baktığımda hiç değilse başbakana geçilmişim diyorum" diye konuştu. "Bugün bir yarışma yapılsa kim kazanır diye düşündünüz mü sorusuna Şenol, "Hükümetin başbakanından söz ediyoruz bütün oylar ona gider" diyerek kahkaha attı.Başbakan Erdoğan ile bir araya gelip şiir okumak istediğini ifade eden Parlo Şenol, yarışmada ikincilik kazandığı Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Otuzbeş Yaş" şiirini okudu. Şenol, şiir yarışmasında çekilen fotoğraf karesini de kamuoyuyla paylaştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...