Teknoloji devi Darty, Türkiye'den çıkıyor

Teknoloji devi Darty, Türkiye'den çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Darty mağazalar zincirinin, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya faaliyetlerini satmak için "bazı yatırımcılarla" görüştüğü belirtildi

Teknoloji ürünleri satan Darty mağazalar zincirinin, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya faaliyetlerini satmak için "bazı yatırımcılarla" görüştüğü belirtildi. Avrupa'nın üçüncü büyük elektronik perakendecisi Darty'nin CEO'su Regis Schultz, Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'daki faaliyetleri için bazı yatırımcılarla görüştüğünü; temel faaliyet alanı Fransa'daki satışlarının ise 31 Temmuz'da sona eren üç aylık dönemde iyileştiğini söyledi. Şirketin Nisan ayında göreve başlayan CEO'su Schultz, daha önce Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya faaliyetlerini satmayı değerlendiren şirketin, "bazı yatırımcılarla" görüşme yürüttüğünü ve faaliyetleri için "en iyi çözümü" bulacağını ifade etti. Rakipleri Media-Saturn ve Dixons Retail gibi, azalan tüketici harcamaları ve internet perakendecilerinden gelen rekabete karşı koymaya çalışan Darty, maliyetlerini düşürmek için uğraşıyor.


İTALYA VE İSPANYA'DAN ÇIKTI
Çeyrek dönem sonuçlarını açıklayan şirket, Fransa, Belçika ve Hollanda'daki temel pazarlarına odaklanırken; İtalya ve İspanya'da zarar eden faaliyetlerinden çıktı. Darty'nin gelirlerinin yüzde 70'ini oluşturan Fransa'daki satışları bir önceki çeyrekteki yüzde 2,7 gerilemenin ardından 31 Temmuz'da sona eren çeyrek dönemde yüzde 0,4 geriledi. Darty'nin Avrupa'da 450 mağazası bulunuyor.
(Cnbc-e)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...