90 bin liralık hurda uçak satılmazsa jilet olacak

/ Kaynak: AA
90 bin liralık hurda uçak satılmazsa jilet olacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Sahibinden.com" adlı internet sitesinde satışa konulan, 90 bin liralık değerindeki 1982 model, Airbus A300 model hurda uçak, Atatürk Havalimanı'nda sahibini bekliyor.

"Sahibinden.com" adlı internet sitesinde satışa konulan, 90 bin liralık değerindeki 1982 model, Airbus A300 model hurda uçak, Atatürk Havalimanı'nda sahibini bekliyor. nbsp;AA muhabirine konuşan satışa çıkarılan hurda uçağın sahibi Fatih Toksöz, kamyon ve tır satışıyla uğraştığını ifade etti. nbsp;Toksöz, bir arkadaşının ihale ile uçak satışını haber vermesi sonucu uçağı aldığını dile getirererek, "Hurda parasını hesap ettikten sonra alanın da para kazanabilmesi için 90 bin lira fiyat biçtik. Zaten İhaleyi veren komisyona bizden başka bu fiyatı veren talipli yoktu" diye konuştu. nbsp;Atatürk Havalimanı'nda park halinde bulunan hurda uçağın geçmişini fazla bilmediğini anlatan Toksöz, uçağı için henüz otopark parası vermeye başlamadıklarını söyledi. nbsp;Toksöz, uçağın satışından sonra yerinden kaldırmak için ihaleyi aldıkları kurumun süre verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: nbsp;"Bu süreci doldurmadan uçağı restoran, kafe veya bar gibi mekan olması için satmak istiyoruz. Olduğu gibi kütlesinin kullanılması ya da parçalanıp da satılması için siteye ilan verdik. Verir vermez de çok talip çıktı. Biz normalde pazarlıkla mal satmıyoruz. Zaten aldığımız fiyatın üzerine biraz kar koyduk" nbsp;Hurda uçağın satılmama gibi bir ihtimalinin olmadığına dikkati çeken Tokgöz, belediyelerden, restoran ve kafe yapmak isteyen girişmciler ile hurdacıların almak için talepte bulunduğunu dile getirdi.
- Hurda uçağa belediyeler de talip
Toksöz, satılmaması halinde sözkonusu uçağı parçalara ayıracaklarını ardından da içindeki metalleri ayrıştırıp kullanmak istediklerini belirterek, "Başka birine satılmazsa bu da eski gemilerde olduğu gibi jilet olacak" ifadelerini kullandı.
- 350 kişilik hurda uçak
Boyu 54 metre, kanat genişliği 50 metre olan 350 kişilik ikinci el Airbus A300 hurda uçağı, motorları üzerinde bulunmayan, yaklaşık 45 ton alüminyuma sahip.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...