Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni dönem

/ Kaynak: AA
Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni dönem

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'yi ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Üsame en-Nuceyfi, ilerleyen günlerde iki ülke yetkilileri arasında yoğun bir ziyaret trafiği yaşanacağını söyledi.

Türkiye ile Irak arasında son 2 yıldır yaşanan gerginliğin ardından beraberindeki parlamenter heyetiyle birlikte Türkiye'yi ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Üsame en-Nuceyfi, ilerleyen günlerde iki ülke yetkilileri arasında yoğun bir ziyaret trafiği yaşanacağını söyledi. AA muhabirine açıklamada bulunan Nuceyfi, Türk yöneticilerle yaptıkları görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade ederek, "Yakın bir zamanda iki ülke arasında önce dışişleri sonra da başbakanlar düzeyinde yoğun bir ziyaret trafiği yaşanacak" dedi. nbsp;Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in daveti üzerine gerçekleştiğini ifade eden Nuceyfi, "Ziyaret çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerde bulunduk. Çok faydalı geçen bu görüşmelerde amacımız iki ülkenin bakış açılarının yakınlaştırılması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi oldu" diye konuştu. nbsp;Geçen 2 yıl içinde iki ülke hükümetleri arasındaki ilişkilerin gergin bir süreçten geçtiğini vurgulayan Nuceyfi, şöyle konuştu: nbsp;"İlişkilerin eski haline dönmesi için çalıştık. Bunun için Başbakan Maliki ile görüştüm. Kendisi bu konuda bir girişimde bulunmaya hazır olduğunu beyan etti. Başbakan Erdoğan'la yaptığım görüşme de çok verimli geçti. Sayın Erdoğan bana, Irak halkına sevgi ve saygı duyguları beslediklerini ve ilişkilerin yeniden canlanmasını istediklerini iletti."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...