TİKA'dan Kırgızistan'a eğitim desteği

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Kırgızistan'a eğitim desteği

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında onarılan Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'da 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin tadilatını tamamladı. Törende konuşan üniversite rektörü Prof. Dr. Abdılda Musaev, dost ve kardeş ülke Türkiye'nin Kırgızistan'a her zaman sıcak elini uzattığını ve yanlarında olduğunu vurguladı. Tadilatın çok acil olan ihtiyaçlarını giderilmesine yardımcı olduğunu kaydeden Musaev, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti. Proje kapsamında 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin ana girişi, konferans salonu ve öğrenci kabul merkezi mimarisine uygun bir şekilde onarıldı. Fiziki şartları iyileştirilen üniversite, kısa sürede eğitim-öğretime hazır hale getirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...