Kanada Dışişleri Bakanı John Baird Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: AA
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Dışişleri Bakanı Baird, 'Suriye'nin neden olduğu insani krize karşı, ekonomik, ülkelerimizin (Türkiye) işbirliği konusunu ele alacağız' dedi.

John Baird, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun resmi davetlisi olarak Türkiye'ye hareket etti. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Tuncay Babalı da Bakan Baird'e eşlik ediyor. Baird, hareketinden önce yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Kanada'nın NATO ve G20'ye üye iki kuvvetli dost ve müttefik olduğunu kaydetti.Ziyareti süresince, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yanısıra Suriye konusunun da ele alınacağını belirten Baird, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Suriye'nin bölgede neden olduğu insani krize karşı, ekonomik, sosyal ve güvenlik alanında ülkelerimizin işbirliği konusunu ele alacağız. Esed rejimine uluslararası arenada kuvvetli bir karşılık verilmesi konusunda iki ülke de hemfikirdir. Bilindiği üzere Kanada, ülkelerinden kaçarak komşu ülkelere sığınan Suriyelilere insani destek sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Bu ziyaretimde Türkiye ile tüm bu konularda yakın işbirliği imkanlarını görüşme imkanı bulacağız."


Ziyareti süresince iş çevreleriyle biraraya geleceğini de hatırlatan Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, "Türkiye ile Kanada arasındaki ekonomik ilişkiler giderek derinleşmekte ve güçlenmektedir. Bu da halklarımız için muhteşem haberdir" ifadelerini kullandı. 13-14 Eylül tarihlerinde Türkiye'de bulunacak Bakan Baird, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...