Fortune 500'deki başarısı İhlas Holding'e ödül getirdi

Fortune 500'deki başarısı İhlas Holding'e ödül getirdi

Ekonomi Haberleri

Devlerin yarıştığı Fortune 500 listesinde performansıyla dikkat çeken İhlas Holding, ödüle layık görüldü.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 listesinde performansıyla dikkat çeken İhlas Holding, başarısını taçlandırdı ve "Fortune 500 Türkiye"de ödüle layık görüldü. Shangrila Bosphorus'da düzenlenen ödül törenine; Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Asaf Savaş Akat, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, iş ve ekonomi dünyasından birçok isim katıldı. Gecede Türkiye'nin en başarılı 500 şirketine 6 ana kategoride 8 ödül verildi. İhlas Holding A.Ş'nin ödülünü İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'in adına Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün aldı. Galada 'sırasını en fazla yükselten şirketler' kategorisinde Dumankaya İnşaat, 'en çok kâr açıklayan şirketler' kategorisinde Türk Telekomünikasyon, 'satışlarını en çok artıran şirketler' kategorisinde İÇDAŞ ödüle layık görüldü. Öte yandan 'en çok ihracat yapan şirket' ise Türk Hava Yolları oldu. 'Net satışı en yüksek şirketler' kategorisinde ise 3 şirkete ödül verildi. Bu kategoride birinciliği TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. alırken, OMV Petrol Ofisi A.Ş ikinci, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. üçüncü oldu. Gecenin ana sponsoru olan Turkcell'in özel ödülü ise Selçuk Ecza Deposu'nun oldu. nbsp;
Cüneyt BİTİKÇİOĞLU nbsp;İSTANBUL

Kotil: 250 uçak alacağız
"Fortune 500 Türkiye" ödül töreni öncesi yapılan "Parasal daralma sürecinde Türkiye'de sürdürülebilir kârlı büyüme nasıl sağlanır?" konulu panelde konuşan THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın krizde bile büyüdüğüne dikkat çekerek, dünyadaki en büyük havayollarının arasında üçüncü sıraya yerleştiklerini söyledi. Kotil, "Yakında filomuza 250 nbsp;uçak alacağız ve Avrupa'nın en büyük filolarından biri olacağız" dedi.

Ciliv: Çok çalışmalıyız
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bundan 30 sene önce insanların telefon almak için yıllar öncesinden sıraya girdikleri günleri yaşadıklarını belirterek, "Şu an teknoloji ilerledi ve çok çalışmamız lazım. Bir zamanlar açlık çeken Kore bile dünya ile yarışıyor. Ama çok çalışıyorlar. Samsung CEO'su sabah 05.30'da iş başı yapıyor ve gece 23.00'te mesaiden ayrılıyor. Hepimiz bu ülkede yaşıyorsak bu ülke ekonomisi için bir şeyler yapmalıyız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...