Avrupa'da 2025'te yoksul sayısı 25 milyon artacak

/ Kaynak: CHA
Avrupa'da 2025'te yoksul sayısı 25 milyon artacak

Ekonomi Haberleri  / CHA

Oxfam, yayınladığı raporda Avrupa Birliği'nde 15 ila 25 milyon kişinin daha 2025'e kadar yoksulluk statüsüne ineceğini açıkladı.

Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu Oxfam, yayınladığı raporda Avrupa Birliği'nde 15 ila 25 milyon kişinin daha 2025'e kadar yoksulluk statüsüne ineceğini açıkladı. nbsp;Oxfam, AB ülkeleri maliye bakanları toplantısı öncesinde fakirliğe karşı mücadeleyle alakalı bir rapor yayınladı. AB ve IMF'den finansal destek alan Portekiz ve Yunanistan'ın yanı sıra şu anki politikalarını devam ettirirlerse İspanya ve İngiltere'nin de yakında dünyada eşitsizliğin en fazla olduğu ülkeler arasına gireceği belirtildi. nbsp;Oxfam Avrupa Sorumlusu Natalia Alonso, "3 yıldan beri Avrupa'daki mali durumu düzeltmek için sözde ekonomik çözümler uygulanıyor. Fakat bunlar; sosyal güvenlik ile eğitim ve sağlık giderlerindeki radikal kesintilerden, işçi haklarında düşüşten ve haksız vergilendirmelerden oluşuyor.'' şeklinde konuştu.
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...