Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

One Tower ile 185 metrede 'dingin' ortam

/ Kaynak: İHA
One Tower ile 185  metrede 'dingin' ortam

EMLAK Haberleri  / İHA

185 metrelik One Tower kule konut ve AVM projesinde ev sahibi olanlar, İngiltere'de yapılan 'rüzgar tüneli' testinden geçmiş evlerde oturacak.

Başkent Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da yükselen 185 metrelik One Tower kule konut ve AVM projesinde ev sahibi olanlar, İngiltere'de yapılan "rüzgar tüneli" testinden geçmiş evlerde oturacak. Bu sisteme sahip olan dairelerin "zirvesinde" oturanlar bile, rüzgarı hissetmeyecek, "dingin" ortamda balkon keyfi yaşayabilecek. nbsp;Yüksek konutlarda yaşayanların bu ortak sıkıntısı One Tower kule konut ve AVM projesinde sorun olmaktan çıkıyor. 1150 rakımla başkent Ankara'nın en yüksek yerlerinden olan Oran'da yükselen One Tower kule konut projesi, rüzgarın olumsuz etkilerine karşı aldığı önlemlerle ev sahiplerinin keyfine keyif katmayı hedefledi. 185 metre yükseklikte 48 katlı olarak inşa edilen Leeds gold sertifikası adayı One Tower'da en fazla önem verilen unsurların başında sağlıklı ve konforlu yaşam için olmazsa olmaz olan iklimlendirme geliyor. Ankara'nın en yüksek bölgelerinden biri olan Oran'da inşa edildiği için şehir merkezinden daha serin bir konumda bulunan projede, ev sahiplerinin farklı iklim şartlarından etkilenme oranını minimuma düşürmek için daha önce Ankara'da çok görülmeyen bir yol izlendi; proje, "Rüzgar Tüneli" testine tabi tutuldu. Test sonucunda ortaya çıkan tabloya karşı alınan önlemler sonucunda insanlar için daha yaşanabilir bir ortam hazırlanması hedeflendi. One Tower projesini hayata geçiren İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, İngiltere'de bir firmaya yaptırılan "Rüzgar tüneli" ile ilgili "Ankara'da yapılan 10-15 katlı binalarda rüzgar testine çok fazla ihtiyaç duyulmuyordu. Fakat daha yüksek metrelere çıkıldığı zaman rüzgar testi bir gereklilik haline geldi. Rüzgar testi size binanın zayıf olan yerlerini gösteriyor. Bu test, ileride ortaya çıkabilecek olan ses ve ısı yalıtımı konusundaki problemlere karşı önceden önlem alabilmemizi sağladı" dedi.
RÜZGAR TESTİ NASIL YAPILDI?
Özçelik, rüzgar testinin nasıl gerçekleştirildiğini ise şöyle açıkladı: "Önce bir maket oluşturuluyor ve üzerine 700'e yakın sensör yerleştiriliyor. Ankara'daki 3 yüksek bölgeden alınan hava durumu şartları göz önünde bulundurularak rüzgarın en sert estiği dönemler belirleniyor. Daha sonra ise maket o rüzgara tabi tutuluyor. Bu testle sensörlerin kaçar pascal ağırlığında yüklere maruz kalabildiği ortaya çıkıyor. İnsanların rahat edebileceği belli konfor şartları var. O konfor şartları belirleniyor ve değerin üzerine çıktığı yerlerde 'Burada insan rahat ve konforlu bir yaşam sürdüremez' şeklinde uyarılarda bulunuluyor." Rüzgar testinin tamamlanmasının ardından karşılıklı workshop gerçekleştirerek önlemler aldıklarını belirten Özçelik, "Testin ardından rüzgarın insanları rahatsız etmemesi için bazı yerlere ağaç, bazı yerlere cam yüzey konulmasına karar verdik. Rüzgarın önünü kesmenin yetmediği bölgelerde ise hızını kesici malzemeler kullanmayı kararlaştırdık. İnsanların hem güvenliğini hem de konforunu düşünerek inşaatımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yalnızca kulede oturan ev sahiplerinin değil, AVM'ye gelen konuklarımızın da rüzgardan etkilenmeden rahatça dolaşabilmeleri için uygun şartları belirledik" diye konuştu. One Tower Kule Konut projesi tasarımının rüzgar testinden çıkan sonuca yönelik yapıldığının altını çizen Özkan Özçelik, havaların serinlemeye başladığı şu günlerde 185 metre yükseklikte bile balkonda konforun sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Özçelik, "Bu, rüzgar testi ile birlikte aldığımız önlemlerin bir sonucu. Özellikle serinlemeye başlayan sonbaharda, artık 48. katta oturan bir kişinin bile serin hava ve rüzgardan etkilenmeden balkonunda keyifle oturabileceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
ONE TOWER
1150 rakımla Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence daire bulunmakta.
Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı One Tower'ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, bilardo salonu, satranç salonu, dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.
One Tower'da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek. nbsp;
EMLAK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...