Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektronik fatura sonuçları sevindirdi

/ Kaynak: AA
Elektronik fatura sonuçları sevindirdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına toplam 20 bin 459 mükellefin başvurduğunu bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına toplam 20 bin 459 mükellefin başvurduğunu bildirdi. Şimşek, duyarlı mükelleflere teşekkür ederek, beklenen başvurunun sağlandığını ifade etti.Maliye Bakanlığının hayata geçirdiği ve bazı sektör ve mükellef gruplarına zorunluluk getiren e-fatura uygulaması için yasal başvuru süresi 2 Eylül 2013 tarihinde sona erdi.Uygulamanın sonuçlarını AA muhabirine açıklayan Şimşek, elektronik ortamda ve posta yoluyla başvuruların birlikte yürütüldüğü süreçte e-fatura uygulamasına toplam 20 bin 459 mükellefin başvurduğunu söyledi.Bu kapsamda uygulamaya başvuran mükelleflerin, seçtikleri e-fatura uygulaması yararlanma yöntemine göre 2013 takvim yılı sonuna kadar e-fatura göndermeye ve almaya başlayacaklarını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:"e-fatura uygulamasından özel entegratör ile yararlanacaklar ile entegrasyon yapacak olan mükelleflerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar entegrasyon ve özel entegrasyon süreçlerini tamamlamaları gerekiyor. Diğer taraftan, e-fatura uygulamasından özelentegratörler aracılığı ile yararlanacak mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen özel entegratörlerle anlaşma yapmalı, bunun dışındaki firmalara itibar etmemeli. Mükellefler, GİB tarafından yetkilendirilen firmaların listesine ise 'www.efatura.gov.tr' internet adresinden ulaşılabilir."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...