Kurtlar Vadisi Pusu Suriye konusunu es geçmedi

Kurtlar Vadisi Pusu Suriye konusunu es geçmedi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi olarak tarihe geçen Kurtlar Vadisi Pusu, gündemi yine es geçmedi.

Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi olarak tarihe geçen Kurtlar Vadisi Pusu, gündemi yine es geçmedi. Suriye'ye yönelik olası askeri müdahale analizi diziye damgasını vurdu. Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi olarak tarihe geçen Kurtlar Vadisi Pusu, dün akşam yeni sezon ilk bölümüyle izleyicisiyle buluştu. Geçtiğimiz sezon finalinde Polat Alemdar'ın Akif tarafından boğularak öldürülmesi, Necati Şaşmaz'ın diziden ayrılacağı yorumlarını da beraberinde getirmişti. Ancak Polat Alemdar, dün akşam dizinin son bölümlerinde ortaya çıkması izleyicilere derin bir nefes aldırdı.Suriye'ye Yönelik Olası Askeri Müdahale
Gündeme ilişkin konuları es geçmeyen Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni sezon ilk bölümüne Suriye'ye yönelik olası askeri müdahale tartışmaları damga vurdu. Dizide 'Hoca' lakaplı dışişleri bakanı rolündeki kişi ile Akif arasındaki diyalogda Suriye'de yaşananların ve Esad rejimine yönelik olası askeri müdahalenin bölge için oluşturacağı olumsuzlukların analizi yapıldı.
"ABD'NİN AMACI ESED'İ DEVİRMEK DEĞİL"
ABD'nin Suriye'ye yönelik müdahalesinin altında İsrail'in güvenliğinin yattığına dikkat çekilen analizde, "Müdahaleyle amaç Esad'ı devirmek değil, İsrail'in güvenliği için Esad'ın elindeki kimyasal silahları yok etmek. Çünkü biliyorlar ki, Esad zorda kalırsa bu silahları İsrail için kullanabilir. Hatta bu silahları El-Kaide'ye vererek bütün batı dünyasını tehlikeye atabilir. İkinci amaç, İsrail'e taviz vermeden bölgesel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'yi zora sokmak" ifadelerine yer verildi.
İSLAM ÜLKELERİNE AĞIR ELEŞTİRİ
Mısır ve Suriye'deki katliamlara sessiz kaldıkları için eleştirilen İslam ülkelerine de, "Onlar ülke değil. İngilizler tarafından oluşturulmuş suni despotik rejimlerdir. Varlıklarınnı ancak Batılılara hizmet etmekle mümkün olduğunu biliyorlar" göndermesinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...