Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dizi oyuncusunu yaralayan sanığın 22,5 yıl hapsi istendi

/ Kaynak: CHA
Dizi oyuncusunu yaralayan sanığın 22,5 yıl hapsi istendi

MAGAZİN Haberleri  / CHA

Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil için savcı 22 yıla kadar hapis cezası istedi

Bebek'te dizi oyuncusu Pamir Pekin ve arkadaşı Koray Korkut'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Burak Can Çil için savcı, mütalaasında 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istedi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Burak Can Çil ile sanık ve şikayetçi tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı Yavuz Pehlivan, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin talebi olmadığını belirterek esasa ilişkin mütaalasının hazır olduğunu söyledi. Savcı mütaalasında, sanık Burak Can Çil'in doğum günü için arkadaşlarıyla bir teknede buluştukları ve kutladıkları, akabinde tekneden inerek sahilde yürümeye başladıkları ve bu esnada Pamir Pekin ve Koray korkut ile karşılaştıklarını hatırlattı. Sanığın yanında bulunan arkadaşının karşı gruptan Pekin ve arkadaşlarına laf attığını, bunun üzerine tarafların birbirleriyle tartıştıklarını belirtilen savcı, tarafların kavga etmeye başladığı sırada sanığın yanında bulundurduğu bıçakla mağdurlar Pekin ve Korkut'u hayati tehlike geçirebilecek şekilde yaraladığını ifade etti. Sanığın bu eyleminin 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' olarak değelendirilmesi gerektiği vurgulayan savcı, mağdurların olay sırasındaki tutum ve davranışları nedeniyle sanığın eyleminin haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini değerlendirildiklerini söyledi. Savcı, sanık hakkında iki kişiye yönelik haksız tahrik altında 'Kastan öldürmeye teşebbüs' suçundan 4,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Sanık Burak Can Çil, mütalaaya karşı beyanında olaydan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu belirterek, olayı haksız tahrik altında işlediğini, mağdurların olay sırasında kendisine vurduklarını ve küfür ettiklerini iddia etti. Öldürme kastıyla hareket etmediğini öne süren sanık Çil, "Ben iyi bir evladım, iyi bir insanım, çok iyi bir öğrenciyim, bıçağı kendime yönelik saldırıyı defetmek için kullandım. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum." dedi.Sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesini talep ettiler. Çil'in tutukluluk halinin devamına ve avukatlarına beyanlarını hazırlamaları için süre verilmesine karar verilen duruşma, ertelendi.

MAGAZİN
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...