Kamu-Sen'den toplu sözleşme açıklaması

Kamu-Sen'den toplu sözleşme açıklaması

Ekonomi Haberleri

'30 günlük toplu sözleşme süresini 2 günde apar topar tamamlayarak imzayı atan sendika, kamu çalışanlarının aylık 103 lira daha fazla almasına engel oldu'

Türkiye Kamu-Sen, memurlar ile Hükümet arasındaki toplu sözleşmeye imza atan konfederasyonun, kamu çalışanlarının aylık 103 lira daha fazla almasına engel olduğunu savundu. Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, ağustos ayındaki toplu sözleşmede kamu çalışanlarının birçok hakkının gasbedildiği öne sürüldü. Bunun yanında kendilerine ayrılan payın dahi yetkili konfederasyon tarafından alınmadığı iddia edilen açıklamada, "30 günlük toplu sözleşme süresini 2 günde apar topar tamamlayarak imzayı atan sendika, kamu çalışanlarının aylık 103 lira daha fazla maaş almasına engel oldu" ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün resmi sitesinde yer alan rakamlara göre, bu yıl 97 milyar 224 milyon lira olarak öngörülen personel giderinin 2014 yılında 107 milyar 135 milyon liraya ve bu yıl 16 milyar 792 milyon lira olması beklenen sosyal güvenlik pirimi ödemesinin ise 18 milyar 505 milyon liraya çıkarılması planlanmıştır. Buna göre, 2014 yılında kamuda çalışan personele ayrılan ek kaynak 11 milyar 625 milyon olmuştur. Bu paranın yaklaşık 1 milyar 467 milyon lirası kamu işçileri ve kapsam dışı personele ayrılmıştır. Böylece 2014 yılı için ek ödemelerle birlikte memurlara ayrılan net kaynak 10 milyar 158 milyon liradır. Toplu sözleşmede üzerinde anlaşılan artışın bütçeye getirdiği toplam yük ise 7 milyar 191 milyon liradır. Bu durumda Memur-Sen masada 2 milyar 967 milyon lira bırakmıştır. Bırakılan kaynağın memur maaşına aylık yansıması ise 103 lira 17 kuruştur."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...